Σαλμάς: Ήμουν ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της Novartis

Πολιτική

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ομιλία του πρώην υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

O κ. Σαλμάς σημείωσε ότι «είμαι αυτός που με τα πορίσματα που διέταξα και στα οποία αποτυπώνονται οι πρακτικές της Novartis, έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η

έρευνα, σε επίπεδο φαρμάκου, στην πατρίδα μας», προσθέτοντας ότι «όπως διαβάζω ήμουν υπ'αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν. Αντί λοιπόν να αντικρούσω φήμες θα πω συγκεκριμένα πράγματα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «κατά τη θητεία μου μέτρα ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία επεκτάθηκε», ενώ σημείωσε ότι «μέσα σε μία νύχτα, μετά από μεταρρύθμισή μου, έγινα στόχο. Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε σε μία νύχτα, κάτι που σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία στην Ελβετία».

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι «με τρεις λέξεις που πρόσθεσα στην διάταξη δεν υπήρξαν αυθαίρετες αυξήσεις. Μεσοσταθμικά οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά 40% στη θητεία μου», εκτιμώντας ότι αν οι διοικήσεις των ταμείων έκαναν πριν δέκα χρόνια αυτό που έκανε ο ίδιος, η χώρα δεν θα είχε φθάσει εκεί που έφθασε.

«Από το 2013 μέχρι σήμερα με τις πολιτικές μου το ελληνικό δημόσιο ωφελήθηκε. Στη θητεία μου έθεσα ως στόχο την πάταξη της διαφθοράς» είπε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «είναι άδικο αντί της επιβράβευσης να είμαστε σήμερα εδώ σ'αυτή τη συζήτηση. Όλα έγιναν με διαφάνεια, καθαρότητα και προσωπικό κόστος. Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί και η επιτροπή το έθεσε στο αρχείο. Όλα είναι πεντακάθαρα», και κατέληξε λέγοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να παραπεμφθεί.

ΒουλήπροανακριτικήNovartisΣαλμάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα