Σακελλαρίδης: Η τρόικα όπως την γνωρίζαμε είναι παρελθόν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίζαμε» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και τόνισε ότι «δεν βαφτίσαμε το κρέας ψάρι, αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι ότι οι πρακτικές του παρελθόντος να έρχονται στελέχη τεχνικά της τρόικας να μιλάνε με τους υπουργούς, να τους επιπλήττουν, να προωθούν νομοσχέδια έχει τελειώσει, ήταν μία πρακτική αναποτελεσματική αλλά και πλήγμα στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια και αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι οι αποφάσεις

πλέον θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο και τα τεχνικά ζητήματα θα συζητούνται σε τεχνικό επίπεδο.

«Δεν μπορεί ένας τεχνοκράτης που έχει πάρει συγκεκριμένες οδηγίες να μιλάει πολιτικά με ένα υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα νομοσχέδια που θα συζητούνται με τους θεσμούς είναι μόνο αυτά που έχουν σχέση με τα δημοσιονομικά».

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος είπε ότι τις επόμενες ημέρες «έρχεται για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση» και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις θα έχει δημοσιονομικό όφελος.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευτούμε. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού Οικονομικών και πιστεύει ότι μπορεί και διαπραγματεύεται και εκφράζει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους χώρους και τους θεσμούς όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα», σημείωσε.

Τέλος τόνισε ότι «το πράσινο φως από το eurogroup μας δείχνει ότι τα προβλήματα τα χρηματοδοτικά μπαίνουν σε μία σειρά, από αύριο ξεκινάμε και μπαίνουμε σε μία ταχύτατη διαδικασία υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σακελλαρίδης100 δόσειςEurogroupΒαρουφάκηςτρόικατεχνικά κλιμάκια
Keywords
Τυχαία Θέματα