Σακελλαρίδης: Διαβατήριο για τη ρευστότητα η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Στηρίζουμε Βαρουφάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωσε τη στροφή των διαπραγματεύσεων προς μία συνολική- και όχι ενδιάμεση- συμφωνία με τους δανειστές στο τέλος του τετραμήννου της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο πρώτο μπρίφινγκ προς τους πολιτικούς συντάκτες των ΜΜΕ. "Ο χρόνος κυλάει" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας τα στενά χρονικά περιθώρια, ενώ φάνηκε να συνδέει το ζήτημα της καταγεγραμμένης προόδου των διαπραγματεύσεων με το ζήτημα της ρευστότητας. "Η οποιαδήποτε πρόοδος

- και αυτή είναι αδιαμφισβήτητη, σημείωσε - μπορεί και πρέπει να αποτελέσει διαβατήριο για χαλάρωση της πολιτικής που ακολουθείται στο ζήτημα της χρηματοδότησης", ενώ σε ερώτημα αν αναμένει αυτή η χαλάρωση να έρθει ύστερα από την επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ την ΕΚΤ την προσεχή Τετάρτη απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια απόφαση για το θέμα της ρευστότητας "το συντομότερο δυνατό, με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ημέρα επιλεγεί από τους δανειστές". Επιπλέον στο ερώτημα αν τα χρήματα επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις ως το τέλος Μαϊου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση περιμένει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει παροχή ρευστότητας. Επίσης, απαντωντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι η κυβέρνηση προτίθετια να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της εγκαίρως ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει κι ένα ζήτημα ευθύνης από την πλευρά των δανειστών η οποία είναι η πλευρά που δεν εκπληρώνει τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις καθώς από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει καταβάλει δόσεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν τίθεται ζήτημα 5ης αξιολόγησης, "δεν πρόκειται να υλοποιησουμε το πολιτικο΄πρόγραμμα του κ. Σαμαρά" ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις για παράδοση της σκυτάλης όπως συνέστησε με δηλώσεις του ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε "θα τα καταφέρουμε" και πρόσθεσε πως η συμφωνία που θαεπιτευχθεί θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερωτήματα περί υποβάθμιση του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι ο υπουργός χαίρει της απόλυτης εκτίμησης του πρωθυπουργου και της κυβέρνησης και πως δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Τσίπρα - Βαρουφάκη, όσοι μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, είπε, συμμερίζονται τη γραμμή της κυβέρνησης.

Γ. Σακελλαρίδηςενημέρωση συντακτώνμεταρρυθμίσειςδιαπραγματεύσειςΓ. ΒαρουφάκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα