«Σαμποτάζ»: Ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ για τη διαχείριση της πανδημίας

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» δημοσιογραφικής ομάδας του 20/20mag και ως ιδέα «γεννήθηκε» στο πλαίσιο μιας σύσκεψης στα γραφεία του ιντερνετικού περιοδικού στις 15 Απριλίου 2021.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, την Κυριακή 11 Απριλίου, η δημοσιογραφική έρευνα παρουσιάζεται (19.30) στο ντοκιμαντέρ «Σαμποτάζ, πρώτο μέρος» στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ( με είσοδο ελεύθερη).

Το σκεπτικό των δημοσιογράφων του ψηφιακού περιοδικού ήταν να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ χωρίς εξωγενή χρηματοδότηση και δέσμευση, αποσαφηνίζουν.

«Μόνοι και μόνο

με τη θέληση να αφηγηθούμε τις ιστορίες των ανθρώπων που μάχονται με το θηρίο, ενάντια στο σαμποτάζ της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. 

Ακολουθεί ένας χρόνος έρευνας, ραντεβού, συζητήσεων, κινηματογραφήσεων, παράλληλων ρεπορτάζ για την Υγεία. Οι άνθρωποι που μάς εμπιστεύονται, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς, μάς λένε συνταρακτικά πράγματα, για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ΕΣΥ. 

Σήμερα όλα έχουν επιβεβαιωθεί με τον πλέον μακάβριο τρόπο», αναφέρουν οι ρεπόρτερ στο σημείωμά τους για την ταινία τεκμηρίωσης- που έγινε με την αρωγή και τη συμπαράσταση του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ– και την εκδήλωση.

Η δημογραφική ομάδα ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα που ενέσκηψαν και έθεσε: Τί συνέβη; Πώς από την «εξαιρετική διαχείριση» της κυβέρνησης στο πρώτο lockdown φθάσαμε να θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς; Πώς προετοιμάστηκε το ΕΣΥ μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος, γιατί είχαμε τόσο μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά;

Στην εκδήλωση- ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει έπειτα από την προβολή θα μιλήσουν: Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος στην Αθήνα, μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», Αργυρή Ερωτοκριτου, παθολόγος επικουρική επιμελήτρια β’ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων, μέλος συντονιστικού νοσοκομείων και μέλος γενικού συμβουλίου ΟΕΝΓΕ, Αιμιλιανός Κακλάμανος, ειδικευόμενος παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων, πρόεδρος της 5μελους Επιτροπής Ιατρών της ΕΙΝΑΠ του «Λαϊκού», μέλος του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Έλλη Κουραντίδου, νοσηλεύτρια, Τ.Ε., Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Προλογίζει ο Κώστας Πλιάκος, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης και συντονίζει η Μαρία Κεφάλα, δημοσιογράφος του 20/20 Μagazine.

Διαβάστε επίσης

Disney+: «Ανοίγει» προσφορά και λανσάρει φρέσκο περιεχόμενο

Παπαδάκης για Αναστασοπούλου: «Θα είναι η διάδοχός μου και το λέω με το χέρι στην καρδιά» (Video)

Instagram: Προβλήματα στη λειτουργία της εφαρμογής – Δεν παραδίδονται τα μηνύματα

Keywords
Τυχαία Θέματα