Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν ήταν ένοχη θα εξαφάνιζε το πανάκι» λέει ο δικηγόρος της – Τι είπε για το πόρισμα (Videos)

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μετά και τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από ασφυξία.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News για το πόρισμα λέγοντας ότι η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό,

ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση».

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

Για την περίπτωση της Μαλένας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τι κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά το πόρισμα «φωτιά» των ιατροδικαστών, κ.κ. Καρακούκη και Καλογρια που παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές και σύμφωνα με το οποίο Μαλένα και Ίριδα κατέληξαν από ασφυκτικό θάνατο, συνεχίζεται από τους αστυνομικού του Τμήματος Ανθρωποκτονιών η λήψη καταθέσεων από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλακη.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, κατέθετε σήμερα περισσότερες από 4 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας απαντώντας στις ερωτήσεις των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών Αττικής, που έχουν κληθεί να λύσουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η κ. Λεγάτου δεν άλλαξε κάτι από την αρχική της κατάθεση, ενώ υποστήριξε, ότι είναι σίγουρη, πως η κόρη της είναι αθώα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην κατάθεση της «δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να σκότωσε τα παιδιά της».

Στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών κατέθεσε και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη το περασμένο Σάββατο. Όπως υποστήριξε, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του τίποτα από όσα κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ είπε στους αστυνομικούς «έχουμε πέσει από τα σύννεφα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πατέρα και του πατριού της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της Δημητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της 33χρονης προφυλακισμένης, καθώς ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή την 6 μηνών Ίριδα στη κούνια της το πρωί της 21ης Μαρτίου ‘21.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάθεση μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών θα δώσει και η Ρούλα Πισπιρίγκου, με πιο πιθανό να μεταβαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα αποκτήσουν password για το μηχανογραφικό οι υποψήφιοι – Οι ημερομηνίες υποβολής

Δολοφονία στον Γέρακα: «Ο Γιώργος δεν υπέκυψε σε ανθρώπους του υποκόσμου» – Η ανακοίνωση της οικογένειας του θύματος

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Βρέθηκε το μαρμάρινο κεφάλι του αγάλματος του Ηρακλή (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα