Ρωσία: Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που τα έβαλε με τον Πούτιν σε «ζωντανή μετάδοση» (Photos/Video)

Την έμαθαν εκατομμύρια χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μέσα σε λίγες ώρες, καθώς τόλμησε να πει «όχι στον πόλεμο». Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα έκανε μια διαφορετική «εισβολή», στο στούντιο του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Channel One, κρατώντας πλακάτ με αντιπολεμικά συνθήματα.

Η Μαρίνα έχει Ουκρανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα και εργαζόταν μέχρι χθες στο Channel One. Το ρήμα σε χρόνο παρελθοντικό, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να ξαναβρεί δουλειά σε

ρωσικό κανάλι μετά την αντιπολεμική διαμαρτυρία της.

On its website, in strict compliance with Russia’s ban on “calling it a war,” @novaya_gazeta blurred out all of Ovsyannikova’s message, except for the phrase “Don’t believe the propaganda!” Clever. pic.twitter.com/IFUQRvjFbb

— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) March 15, 2022

Πριν από την διαμαρτυρία της ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέει πως «δυστυχώς» δούλευε στο Channel One τα τελευταία χρόνια υπηρετώντας «την προπαγάνδα του Κρεμλίνου» και δηλώνει πως ντρέπεται γι αυτό.

Marina recorded this video before interrupting Channel One's live broadcast. I translated it for you (thread):

“What is currently happening in Ukraine is a crime. Russia is a country-aggressor.” /1pic.twitter.com/I0Z7b2mjbx

Julia Davis (@JuliaDavisNews) March 14, 2022Ντρέπομαι…

«Ντρέπομαι πολύ που τους άφηνα να λένε όλα αυτά τα ψέματα στην τηλεόραση και επέτρεψα να γίνει ζόμπι ο ρωσικός λαός», αναφέρει η Μαρίνα Οβσιανίκοβα στο μήνυμά της.

«Μείναμε σιωπηλοί το 2014, όταν άρχισαν όλα αυτά. Δεν πήραμε μέρος σε διαδηλώσεις όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Ναβάλνι. Παρακολουθούσαμε σιωπηλοί αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Τώρα όλος ο κόσμος αποστρέφει το βλέμμα από μας και ούτε σε δέκα γενιές δεν θα ξεπλυθεί η ντροπή γι αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο», λέει η Μαρίνα.

«Από εμάς εξαρτάται να σταματήσει αυτή η τρέλα. Διαδηλώστε, μην φοβόσαστε, δεν μπορούν να μας κλείσουν όλους στην φυλακή»…

 «Όχι στον πόλεμο. Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα», έγραφε στα αγγλικά και στα ρωσικά το πλακάτ που κρατούσε η Μαρίνα όταν εισέβαλε στο στούντιο του Channel One, το οποίο ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το περιστατικό. Το συγκεκριμένο κανάλι εκπέμπει σε όλη την Ρωσία και υπολογίζεται ότι έχει 250 εκατομμύρια πιστούς τηλεθεατές.

Η τολμηρή Μαρίνα, σύμφωνα με την OVD-Info, μία ανεξάρτητη οργάνωση που καταγράφει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ρωσία, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό της Μόσχας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μπορεί να ασκηθούν εναντίον της κατηγορίες για προσβολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ευγνώμων ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την νεαρή Ρωσίδα λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων σε αυτούς τους Ρώσους που δεν σταματούν να προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια. Σε αυτούς που πολεμούν κατά της  παραπληροφόρησης και λένε την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα στους φίλους τους και τους αγαπημένους τους».

Η Κίρα Γιαρμίς, εκπρόσωπος του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, σχολίασε στο Twitter: «Ουάου! Αυτό το κορίτσι είναι τρομερό!». Ανέβασε μάλιστα το σχετικό βίντεο, που πολύ γρήγορα το είδαν 2,6 εκατομμύρια άτομα.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Φωτιές και εκρήξεις στο Κίεβο – Βομβαρδίστηκαν πολυκατοικίες, τουλάχιστον δύο νεκροί (photos/videos)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να έχει τελειώσει τον Μάιο, εκτιμά το Κίεβο – «Εξαντλούνται οι πόροι του Κρεμλίνου»

Τούρκος ΥΠΕΣ για Ουκρανία: Για τα νεκρά παιδιά φταίει ο Τζόρτζ Σόρος (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα