Ρωσία: «Ελαφρύ stealth μαχητικό» ετοιμάζει η Sukhoi

Μετά το μαχητικό 5ης γενιάς, Su-57, φαίνεται ότι η ιστορική ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα της.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η Sukhoi, η οποία εκτός από το Su-57, κατασκευάζει το επίσης πολύ επιτυχημένο -και εξαγώγιμο- Su-35, σχεδιάζει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος με stealth χαρακτηριστικά. Το σχέδιο προβλέπει ότι το μαχητικό θα είναι «ελαφρύ», θα διαθέτει ένα μόνο κινητήρα και θα έχει μέγιστο

βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 2 Mach. Παράλληλα, θα διαθέτει υπερευελιξία και αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ιδέα ενός προηγμένου ελαφρού και μεσαίου επιπέδου μαχητικού αεροσκάφους, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη ενός προηγμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Επίσης, είχε δηλώσει ότι αυτά τα προγράμματα ανάπτυξης γίνονται με πρωτοβουλία της Sukhoi, δίχως κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξη.

Photo: Wikipedia

Ειδήσεις σήμερα

Su-57: Πανηγύρια στην ρωσική πολεμική αεροπορία – Παραδόθηκε το πρώτο αεροσκάφος σειριακής παραγωγής (Photo/Video)

Δήλωση-«φωτιά» από Ρώσο πιλότο: «Το Su-57 θα διαλύσει το άχρηστο και ανίκανο F-35» (Photos)

Su-35: Ακόμα πιο ισχυρή γίνεται η ρωσική πολεμική αεροπορία με τα τρομερά μαχητικά (Photo/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα