Ροντ Στιούαρτ: «Υιοθέτησε» οικογένεια Ουκρανών προσφύγων – Ανέλαβε στέγαση και λογαριασμούς για έναν χρόνο (Photo)

Ιππότης με ασημένια στολή αποδεικνύεται ο σερ Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος «υιοθέτησε» μια οικογένεια ουκρανών προσφύγων, αναλαμβάνοντας το κόστος στέγασης και τους λογαριασμούς τους για ένα χρόνο και δημοσιοποίησε την πρωτοβουλία αυτή ελπίζοντας ότι θα βρει μιμητές.

Ο θρυλικός σταρ της ροκ μουσικής δήλωσε ότι συνήθως «κρατάει μυστικές τις φιλανθρωπικές προσπάθειες» που κάνει, αλλά τόνισε ότι θα ήθελε να εμπνεύσει κι άλλους Βρετανούς για

να βοηθήσουν πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

Ο Ροντ Στιούαρτ βοηθάει τον Ρόστισλαβ και τη Ολένα μαζί με τα παιδιά τους- τον 17χρονο Τάρας, τον 16χρονο Κόστια, τον 13χρονο Ρόμαν, την 10χρονη Μαρίια και τον δύο ετών Νίμτρο, να κάνουν μια καινούρια αρχή στη Βρετανία και τους βρήκε σπίτι στο Μπερκσάιρ, το οποίο επίπλωσε και πληρώνει ενοίκια και λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τη Mirror ο θρυλικός τραγουδιστής συνάντησε πρόσφατα την οικογένεια των ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στην Βρετανία χωρίς να γνωρίζουν ούτε μια λέξη στα αγγλικά και χωρίς να έχουν χρήματα στην τσέπη.

Ο σερ Ροντ Στιούαρτ λέει πως αισθάνεται καθήκον του ως «ιππότης» ναν χρησιμοποιήσει τη δύναμη που έχει «για να κάνει κάτι για τους ανθρώπους» . Ο Ροντ Στιούαρτ ανέλαβε επίσης να βοηθήσει άλλους δύο πρόσφυγες, δίνοντάς τους δουλειά σε κτήμα που έχει στο Έσεξ.

Λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Ροντ Στιούαρτ είχε αναλάβει το κόστος αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, με τρία φορτηγά που μετέφεραν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Κατά την επιστροφή τους τα τρία οχήματα μετέφεραν 16 Ουκρανούς που ήθελαν να φύγουν μακριά από τον πόλεμο.

Ο Ροντ Στιούαρτ προγραμματίζει μια σειρά εμφανίσεων σε επτά βρετανικές πόλεις από τον επόμενο μήνα και όπως δήλωσε στη Mirror θέλει να αφιερώσει τα σόου στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο στην Καλιφόρνια: Φωτογράφος απαθανάτισε ένα λευκό ουράνιο τόξο (video)

Παρίσι: Δίωξη για ανθρωποκτονία και βιασμό σε 24χρονη για τη φρικτή δολοφονία της Λόλα

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Ίσως χρειαστεί να ληφθούν «πολύ δύσκολες» αποφάσεις στο μέλλον, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών

Keywords
Τυχαία Θέματα