Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο στοιχειωμένος μετανάστης (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η ομάδα του βρέθηκαν στο παγωμένο «Ellis Island» για να διηγηθούν την τραγική ιστορία 12 εκατομμυρίων μεταναστατών που ξεμπάρκαραν στο νησί που βρίσκεται ανοιχτά της Νέας Υόρκης επειδή δεν τους επέτρεπαν την είσοδο στην χώρα. Το νησί εκκενωθηκε οριστικά το 1954.

Στην μικρού μήκους ταινία με τίτλο «The Ghosts of Ellis Island» ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός άνδρα που υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο,

ο οποίος ήθελε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ αλλά δεν του επέτρεψαν ποτέ την είσοδο. Γι’ αυτό γίνεται ένα από τα φαντάσματα και ζει για πάντα εκεί.

Η μικρού μήκους ταινία που υπογράφει ο Γάλλος street artist και σκηνοθέτης JR, αποτελεί έναν φόρο τιμής σε όσους μετανάστες βρέθηκαν στο Ellis Island θέλοντας να ζήσουν το δικό τους «American Dream», αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ λόγω της απαγόρευση εισόδου στην χώρα.

Ο Ευρωπαίος σκηνοθέτης καταπιάστηκε με την ταινία θέλοντας να θίξει την μετανάστευση στην σύγχρονη εποχή όπου οι άνθρωποι φτάνουν στις χώρες της νότιας Ευρώπης από τη θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων πνίγονται ή πεθαίνουν από τις άσχημες συνθήκες. «Στο Ellis Island θεράπευαν τους ανθρώπους, τους βοηθούσαν, τους είχαν ανάγκη. Σήμερα, οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι» σχολιάζει ο σκηνοθέτης.


Ρόμπερτ ντε ΝίροThe Ghosts of Ellis Islandμετανάστευση
Keywords
Τυχαία Θέματα