Ρεσιτάλ ρητορικής μίσους στο «Πρωινό»

Εμμονικά κολλημένος στην ξεπερασμένη αντίληψη για την τηλεοπτική ενημέρωση ο Γιώργος Λιάγκας- μαθητής ων της κίτρινης δημοσιογραφίας της σχολής Μαλέλη- έχει μεταμορφωθεί σε τηλεδικαστή, στην εκπομπή «Το πρωινό», ίσως και «τηλεοπτικό λιθοβολιστή».

Καθημερινά- σε αδυναμία να διαχειριστεί το θυμικό του, αν και θα έπρεπε, ακριβώς λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται και της επίκτητης ισχύος που έχει, ένεκα τηλεόρασης- χύνει ποσότητες τοξικού λόγου στο φιλοθέαμον σε μια δικαστική υπόθεση που είναι «ανοιχτή» και κάθε είδους έρευνα είναι σε εξέλιξη και που κάθε στοιχείο, το οποίο έρχεται στο φως

της δημοσιότητας,είναι σχεδόν συγκλονιστικό.

Το γεγονός από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Σαν παντογνώστης, σαν έμπειρος, καταπιάνεται με την υπόθεση Πισπιρίγκου. Ούτε ο Κλουζώ να ήταν.

Όμως επειδή δεν είναι η δουλειά του αυτή, διαφορετικά θα ήταν στο δικαστικό ή το αστυνομικό ρεπορτάζ, από την άνεση του τηλεοπτικού πλατώ, βάζει άλλους να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά, όπως έχουν μάθει έως τώρα να την κάνουν- καλή ώρα η συνέντευξη φίλου του Μάνου Δασκαλάκη- που με γλαφυρότητα έδινε πικάντικες λεπτομέρειες για τη σχέση του ζευγαριού και πως αντέδρασε ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έπειτα από το μνημόσυνο του πρώτου παιδιού του, της Μαλένας.

Κάτι πήγε να πει η Φαίη Σκορδά αλλά για μια ακόμη φορά με απαράδεκτο τρόπο τής υπέδειξε την θέση της.

Τούρμπο ο Λιάγκας με το Μάνο Δασκαλάκη. Ασυγκράτητος εκστόμισε και ένα «τομάρια».

Όμως όλο το προηγούμενο ποσώς προσθέτει στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση. Αντιθέτως, η τηλεοπτική συνέντευξη και ότι ακολούθησε στόχευε στα χαμηλότερα των ανθρώπινων ενστίκτων. Στόχευε στην υποδαύλιση τοξικών συναισθημάτων.

Αλλά τον συμπαρουσιαστή του πρωινάδικου μπλέντερ ουδόλως απασχολεί τί πάθη πιθανόν υποδαυλίζει. Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος θερμοκέφαλος ή θερμοκέφαλη συναπαντηθεί στο δρόμο με τον Δασκαλάκη. Πού μυαλό.

Έτσι έμαθε, έτσι κάνει. Έτσι θα κάνει στην δική του εκπομπή. Συνυπευθυνότητα όμως έχει και ο σταθμός. Που του επιτρέπει να εκφράζει ρητορική μίσους. Ψιλά γράμματα. Το θέμα είναι ο δείκτης τηλεθέασης να βαρέσει «ταβάνι» και οι χορηγοί να διαγωνίζονται για τοποθέτηση προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κουβαράς για τις γαλλικές εκλογές

Πορτοσάλτε και Οικονόμου «ξεπλένουν» το Τάγμα Αζόφ – «Ποιος είπε ότι είναι νεοναζί;» (video)

Αποχαιρετούν «Βινύλιο» και «Ράδιο Αρβύλα», έρχεται ο «Εκατομμυριούχος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεσιτάλ, Πρωινό,resital, proino