Ρέντσι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία δήλωση που αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters δήλωσε ότι η τελική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα είναι το τέλος Ιουνίου και όχι απαραίτητα η Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευή.

Η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού έγινε στο κοινοβούλιο της χώρας του, ο Ματέο Ρέντσι υποστήριξε ότι ίσως οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν στη Σύνοδο Κορυφής γιατί το deadline είναι τέλος Ιουνίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι "η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να την βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία".

Ο Ρέντσι πρόσθεσε επίσης ότι οι εργασίες του Eurogroup πρέπει να πραγματοποιηθούν με βαθιά επίγνωση των κινδύνων που απορρέουν, ιδίως για την Ελλάδα, από τη μη επίτευξη συμφωνίας.

"Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μία ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλεισθεί από την ευρωζώνη", προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και "θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις".

ΡέντσιΜατέο ΡέντσιReutersΣύνοδος ΚορυφήςσυμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα