Ρατσιστικό παραλήρημα της Λεπέν: «Να πάει να παίξει με την Αλγερία ο Μπενζεμά»

ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΚA

Για μια ακόμη φορά η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», στράφηκε εναντίον του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca» εξέφρασε την άποψη ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, υπέκυψε σε πιέσεις που είχαν ρατσιστικό κίνητρο και γι' αυτό δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το EURO που αρχίζει την άλλη εβδομάδα.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία, ενώ επισήμως ο Μπενζεμά «κόπηκε» από τους «τρικολόρ» λόγω της ανάμειξής του στο σκάνδαλο εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος επίσης έμεινε εκτός αποστολής. Την ίδια άποψη με τον επιθετικό της Ρεάλ είχε εκφράσει πριν από μερικές ημέρες και ο Ερίκ Καντονά.

«Αν ο Μπενζεμά δεν είναι ευχαριστημένος μπορεί να πάει να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, της Αλγερίας» ήταν το σχόλιο της Λεπέν, η οποία βρήκε μια ακόμα αφορμή για να αναφερθεί στις αφρικανικές ρίζες του παίκτη, ο οποίος κατάγεται από τη χώρα της Αφρικής.

Και στο παρελθόν η αρχηγός του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος της Γαλλίας είχε μιλήσει εναντίον του Μπενζεμά, λέγοντας ότι όσα έγιναν με τον Βαλμπουενά είναι μια καλή αφορμή για να «καθαρίσει» η εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Πηγή: SDNA

ΓαλλίαΚαρίμ ΜπενζεμάΜαρίν ΛεπένHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
άννα βαγενά ρατσιστικό παραλήρημα
Τυχαία Θέματα