Ραδιοφωνικό ERTecho όπως… ERTflix

Άρχισε να λειτουργεί ο διαδικτυακός κόμβος της ΕΡΤ, ERTecho, για το σύνολο των ραδιοσταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κάνοντας επιτέλους ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή σύγκλιση και συμπόρευση τουλάχιστον σε τεχνολογικό επίπεδο με άλλες ευρωπαϊκές δημόσιες ραδιοφωνίες.

Το ERTecho, στη λογική του ERTflix, αποτελεί μια πλατφόρμα καταρχάς για τα ραδιόφωνα ης ΕΡΑ

με ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς συνδρομή δηλαδή). Πρόκειται για ένα site που εμπεριέχει τα livestream, τα προγράμματα, το δίκτυο συχνοτήτων και on demand υλικό των ραδιοφώνων της ΕΡΤ, podcasts και συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤΑθήνας, Θεσσαλονίκης αλλά και τοπικοί σταθμοί –, καθώς και τα νεοσύστατα webradios, έχουν πλέον το δικό τους ψηφιακό «σπίτι», σε ψηφιακό περιβάλλον φιλικό προς τον χρήστη από οποιαδήποτε συσκευή, με σύγχρονη αισθητική, υψηλής πιστότητας ήχο, αναλυτικό πρόγραμμα ανά σταθμό και με pop up player, ώστε οι ακροατές της ΕΡΑ να ακούν το αγαπημένο τους ραδιόφωνο, σερφάροντας παράλληλα.

Στις λειτουργίες της ψηφιακής ραδιοφωνικής πλατφόρμας ο χρήστης του Ίντερνετ / ακροατής θα βρει τις λειτουργίες «προσεχώς» με τις προαναγγελίες των εκπομπών από όλα τα ραδιόφωνα, «Μην χάσετε» με ό,τι πιο ενδιαφέρον ακούστηκε το τελευταίο 48ωρο από το χώρο της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ομογένειας.

Η πλατφόρμα διαθέτει και on demand υπηρεσία ώστε όποιος επιθυμεί να ακούσει ξανά την εκπομπή προτίμησής του την αγαπημένη σας εκπομπή, ενώ ειδικές ραδιοφωνικές παραγωγές αναρτώνται στην κατηγορία Podcasts, με διακριτό περιεχόμενο από τη γραμμική ακρόαση.

Στα υπόψη η ξεχωριστή ενότητα για τα Μουσικά Σύνολα με παραγωγές από συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και της Χορωδίας της ΕΡΤ.

Σύντομα, η πλατφόρμα ERTecho θα παρέχει «προσωποποιημένες υπηρεσίες», ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ακροατή/χρήστη, αλλά και θεματικές ενότητες με πλούσιο περιεχόμενο από το μοναδικό Αρχείο της ΕΡΤ. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα ενσωματωθούν στο application για κινητά και tablet του ERTecho.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής (Video)

Netflix: Νέο πακέτο με διαφημίσεις και χαμηλότερη συνδρομή

Πολιτική πολυφωνία και αντικειμενική ενημέρωση… επί τάπητος του ΕΣΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραδιοφωνικό ERTecho … ERTflix,radiofoniko ERTecho … ERTflix