«Πυρετός» διαβουλεύσεων-Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός-Νέα συνάντηση με τους θεσμούς (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση των υπουργών Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, αφού πρώτα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε στοχοπροσήλωση για την συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος από του Μαξίμου.

Αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν στο κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Οι δυο τους, θα επιστρέψουν στην έδρα των εκπροσώπων των θεσμών ώστε να συνεχιστούν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις,

μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πάει πίσω από την συμφωνία των Βρυξελλών.

«Έχουμε μια συζήτηση με τους θεσμούς που πάει αρκετά καλά. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε ξανά και ξανά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε μία συμφωνία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ερωτηθείς αν η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως το πρωί της Τρίτης, είπε «δεν ξέρω αν θα είναι αύριο το πρωί, αλλά σύντομα, θα είναι σύντομα».

Ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι ψηφισμένη στο τέλος της εβδομάδας, είπε «θα το δούμε και αυτό, και την διαδικασία, τώρα εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα, η διαπραγμάτευση πως θα πάει μετά στην Βουλή και με ποια διαδικασία, θα το δούμε».

Αναφορικά με τις δηλώσεις από την Γερμανία, ο κ. Τσακαλώτος είπε «εμείς έχουμε μια στοχοπροσήλωση που έλεγαν οι παλιοί αριστεροί για την συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτόν τον στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς γι' αυτόν τον στόχο».

Ερωτηθείς για όσα λέγονται περί συμφωνίας-γέφυρας, είπε «ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν αυτή η συμφωνία (σ.σ των Βρυξελλών) και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτήν την συμφωνία».

Η συνάντηση των υπουργών με τους θεσμούς είχε διακοπεί λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα προκειμένου οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει συνεργασία για να κλείσουν τα οποία ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Κομισιόν: Οι θεσμοί "δουλεύουν νύχτα μέρα" για την επίτευξη συμφωνίας

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του Δ.Ν.Τ. που βρίσκονται στην Αθήνα "δουλεύουν νύχτα μέρα" για την επίτευξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων - σε σχέση με το νέο πρόγραμμα - ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Ως προς το ποτέ θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

ΤσακαλώτοςΣταθάκηςΤσίπραςκυβερνητικό συμβούλιοθεσμοίδιαπραγμάτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα