Πυρά κατά Παλαιστίνιων ψαράδων από το ναυτικό του Ισραήλ επειδή ξεπέρασαν την επιτρεπόμενη ζώνη αλιείας

ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ δέχτηκαν δύο Παλαιστίνιοι ψαράδες, σε διάστημα λίγων ωρών, επειδή παρέβησαν τα όρια της επιτρεπόμενης ζώνης αλιείας στις ακτές της Γάζας.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα από τα ισραηλινά πυρά.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ επιβεβαίωσε το περιστατικό και το απέδωσε την επίθεση στην παραβίαση των ορίων της επιτρεπόμενης ζώνης αλιείας. Ανέφερε ότι εκτοξεύθηκαν προειδοποιητικές βολές και κατόπιν το ναυτικό του Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον

των ψαράδων.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν ανοίξει πυρ επανειλημμένα εναντίον παλαιστίνιων ψαράδων μετά την ειρηνευτική συμφωνία της 26ης Αυγούστου του 2014, με την οποία έληξε η διάρκειας 50 ημερών στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μόνο τον Μάρτιο καταγράφηκαν συνολικά 35 επιθέσεις με πυροβολισμούς που άφησαν πίσω τους 10 τραυματίες και τουλάχιστον έναν νεκρό.

Το Ισραήλ επιτρέπει την αλιεία σε μια έκταση μόλις 6 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, έκταση εξαιρετικά μικρή για να καλύψει τις ανάγκες του 1,8 εκατ. Παλαιστινίων κατοίκων, που ζουν υπό το ασφυκτικό καθεστώς του ισραηλινού αποκλεισμού.

ΙσραήλψαράδεςΠαλαιστίνιοιπυρΓάζαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα