Πύλος: 9 συλλήψεις για το ναυάγιο – Από την Αίγυπτο ξεκίνησε το δουλεμπορικό – Η «ταρίφα» θανάτου

Στη σύλληψη 9 ανδρών αιγυπτιακής καταγωγής από τους διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο έχουν προχωρήσει οι Αρχές, οι οποίοι κατηγορούνται ως οι διακινητές που είχαν στοιβάξει εκατοντάδες μετανάστες στο αλιευτικό σκάφος.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Την ίδια ώρα, από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη

φέρεται να ξεκίνησε το δουλεμπορικό πλοίο που παρέσυρε εκατοντάδες ανθρώπους στο θάνατο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωθέντες φέρονται να κατέθεσαν πως το αλιευτικό ξεκίνησε από την Αίγυπτο, έκανε ενδιάμεση στάση στη Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις καταθέσεις υποστηρίχθηκε ότι το πλοίο ξεκίνησε άδειο και στη Λιβύη επιβιβάστηκαν οι μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, στο σκάφος επέβαιναν από 500 έως 700 άτομα.

Επιπλέον, όπως αποκάλυψαν αρκετοί από τους διασωθέντες μετανάστες στα σωστικά συνεργεία, στις καμπίνες του σκάφους υπήρχαν αρκετές γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για μια τακτική που συνηθίζεται από τους διακινητές προκειμένου να προστατευθούν τα γυναικόπαιδα από τις καιρικές συνθήκες.
Στο 30 μέτρων αλιευτικό επέβαιναν μετανάστες τόσο από την Αίγυπτο που ήταν και η αφετηρία του μοιραίου ταξιδιού όσο και από τη Λιβύη και το Πακιστάν. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στελέχη του λιμενικού η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών ήταν μια επιχείρηση που ετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν, περίπου 40 με 50 ημέρες.

Οι προσαγωγές που έγιναν συλλήψεις

Από χθες μέχρι και σήμερα πάνω από 10 άτομα έχουν οδηγηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο στο πλαίσιο της προανάκρισης, 9 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μετανάστες τους υποδεικνύουν ως μέλη του κυκλώματος των διακινητών. Οι λιμενικοί αλλά και οι γιατροί στα νοσοκομεία που συνομίλησαν με τους μετανάστες φέρεται να είπαν ότι έδινε ο καθένας από αυτούς από 4.000- 6.000 δολάρια για το ταξίδι της φρίκης. Μάλιστα φέρεται να ψάρευαν πελάτες μέσα από ένα σάιτ που είχαν στο Facebook και τους δελεάζουν ουσιαστικά με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση. Πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες. «Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς . Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, διέψευσε την πληροφορία ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το υπέρφορτο αλιευτικό πριν βυθιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται».

Εντωμεταξύ, η ανάκριση στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα άτομα που ανακρίνονται ως ύποπτα ήταν μέρος του κυκλώματος των διακινητών που έβαλε τους μετανάστες στο πλοίο στη Λιβύη, με προορισμό την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 78 σοροί, ενώ 104 άτομα έχουν διασωθεί. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, στο σκάφος επέβαιναν 750 άτομα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν άνθρωποι στοιβαγμένοι στα αμπάρια του πλοίου, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

Σε ρεπορτάζ του Alpha αναφέρθηκε ότι αρκετοί από τους διασωθέντες, όταν άρχισαν να συνέρχονται, συγκεντρώθηκαν και ρωτήθηκαν από τους λιμενικούς για τον ρόλο ατόμων πάνω στο αλιευτικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπέδειξαν συγκεκριμένα πρόσωπα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποια άτομα ήταν αυτά που είχαν κανονίσει την επιβίβασή τους στο πλοίο και τι ρόλο έπαιζε ο καθένας.

Για την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας χρειάζονται περισσότερες μαρτυρίες, διασταύρωση στοιχείων από τις Αρχές και την Ιντερπόλ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος από τους Αιγύπτιους, ο οποίος κατονομάζεται, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Νέα φωτογραφία του πλοίου πριν την τραγωδία

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Λιμενικό.

Στη νυχτερινή φωτογραφία, φαίνονται οι ανθρώποι που είναι στοιβαγμένοι πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου, λίγο πριν την τραγωδία.

Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται κάποια εναέρια προσπάθεια διάσωσης, από την επιχείρηση του Λιμενικού.

Περιγραφή που σοκάρει

«Έως τώρα έχουν ανασυρθεί 78 σοροί από το ναυάγιο της Πύλου, που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, για να γίνει η ιατροδικαστική εξέτασή τους, φωτογράφιση, δακτυλοσκόπηση και λήψη βιολογικού υλικού», αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, αστυνόμος Βασίλης Μακρής. Στη συγκεκριμένη Ομάδα συμμετέχουν αστυνομικοί και ιατροδικαστές, ενώ συγκροτήθηκε αμέσως μετά το ναυάγιο της Πύλου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Λιμενικού στην ΕΛΑΣ.

«Λαμβάνουμε καταθέσεις από τα 104 άτομα που έχουν επιζήσει από το ναυάγιο και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε πόσοι ακόμα ήταν πάνω στο πλοίο, ενώ ερευνούμε για το αν υπάρχουν στοιχεία για να φτιάξουμε μια λίστα αγνοουμένων», επισημαίνει στη συνέχεια ο κ.Μακρής. «Σε περίπτωση που κάποιος είναι συγγενής πρώτου βαθμού, παίρνουμε και δείγμα βιολογικού υλικού από επιζώντες για να συγκριθεί με το δείγμα που θα ληφθεί από τις σορούς».

Όσον αφορά στο εάν υπάρχει έως τώρα κάποια εκτίμηση για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο πλοίο, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, σημειώνει: «Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ατόμων δεν μπορεί να είναι ακριβείς, γιατί ακόμα και οι καταθέσεις των ατόμων που ήταν σε αυτό παρουσιάζουν ανακολουθίες. Οι άνθρωποι αυτοί “συσκευάστηκαν”, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, και ταξίδευαν για ημέρες. Κανείς δεν γνωρίζει και πόσες ακριβώς ημέρες ταξίδευαν».

Όπως επισημαίνει ο κ.Μακρής, όσοι επέβαιναν στο πλοίο, που αναχώρησε από τη Λιβύη, δεν ήθελαν να έλθουν στην Ελλάδα, αλλά να φτάσουν στην Ιταλία. Το πλοίο έστειλε σήμα SOS στις ιταλικές Αρχές, που με την σειρά τους ενημέρωσαν τις ελληνικές.

«Νιώθουμε στενοχώρια και συμπόνοια για αυτούς τους ανθρώπους που, κάτω από άθλιες συνθήκες, ταξίδευαν για ένα καλύτερο μέλλον. Σημειώστε, ότι από την πρώτη στιγμή όλοι έσπευσαν εδώ, για να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους», τονίζει ακόμα στο ΑΠΕΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

«Το Λιμενικό έπρεπε να επέμβει»

Παράλληλα, ερωτήματα διατυπώνονται και για το ρόλο που διαδραμάτισε το Λιμενικό Σώμα και για τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναύαρχος λιμενικού εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας Νίκος Σπανός τόνισε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να επέμβει ακόμα κι αν το προσωπικό του πλοίου αρνήθηκε να δεχθεί βοήθεια.

«Συνήθως τα γυναικόπαιδα σε τέτοιου είδους ταξίδια τα βάζουν στο κάτω μέρος του πλοίου, ώστε να προστατεύονται περισσότερο από τους άνδρες που είναι στο κατάστρωμα. Τους κλειδώνουν για να μην μπορούν να μετακινηθούν. Βρίσκονται σε μια φυλακή μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Σπανός σημείωσε ότι η Ιταλία παρέδωσε το περιστατικό στη χώρα μας κι ότι το Λιμενικό θα έπρεπε να δράσει εφόσον το πλοίο βρισκόταν σε κίνδυνο. «Βρέθηκαν νοτιοανατολικά της Πύλου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε μέσω Frontex. Μπήκε στο δικό μας FIR, οπότε η Ιταλία παρέδωσε το περιστατικό σε εμάς αφού στο δικό μας χώρο λάμβανε χώρα. Το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο, ακόμα κι αν ήταν μπουνάτσα. Είναι σε κίνδυνο γιατί είναι ένα πλοίο που δεν έχει πιστοποιητικά, είναι ακυβέρνητο και έχει πάνω ανθρώπους που είναι κρεμασμένοι σαν τα σταφύλια. Αρά πρέπει να δράσει άμεσα η ελληνική πολιτεία. Θα πρέπει να οργανώσει το επιχειρησιακό της σχέδιο, πλωτά μέσα πρέπει να σπεύσουν στην περιοχή έτσι ώστε να αποβιβάσουν τον κόσμο σε άλλα σκάφη».

Ο ναύαρχος λιμενικού εν αποστρατεία επέμεινε ότι το Λιμενικό θα έπρεπε να δράσει, ακόμα κι αν το προσωπικό αρνήθηκε να δεχθεί βοήθεια. «Είναι σαν να μου λέτε ότι σας βλέπω να πνίγεστε και δεν θα σας βοηθήσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν ρωτάμε το προσωπικό σε ένα ακυβέρνητο σκάφος που κινδυνεύει αν χρειάζεται βοήθεια. Βοήθεια χρειάζονται και με το παραπάνω, αφού το σκάφος είναι ακυβέρνητο. Ακυβέρνητο σημαίνει ότι είναι σε κίνδυνο. Έπρεπε να πράξουμε τα δέοντα, ώστε το σκάφος να πάει σε ένα ασφαλές αγκυροβόλι».

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος ανέφερε ότι υπήρχε ναυγοσωστικό σκάφος στο Γύθειο. «Στο Γύθειο υπήρχε σκάφος που μπορούσε να βοηθήσει, είναι ναυαγοσωστικό. Οφείλουμε να πούμε στο ναυαγοσωστικό να τρέξει στην περιοχή. Είχαμε χρόνο να το κάνουμε αυτό. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει τους ανθρώπους, μέχρι και νοσοκομείο έχει μέσα. Θα μπορούσε ένα τέτοιο σκάφος ή δύο τέτοια να το στηρίξουν εφόσον έχει πάρει κλίση».

Για τα αίτια του ναυαγίου σημείωσε ότι «Κάποιος από τους διακινητές έβαλε νερό από μια βάνα, μπήκε πλημμύρισε, πήρε κλίση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βυθίστηκε λόγω του βάρους του».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Οι ολονύχτιες έρευνες απέβησαν άκαρπες, καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα Π.Ν., εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο Π.Α. και ένα ελικόπτερο Π.Ν..

Από το πρωί καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο λιμάνι της Καλαμάτας

Συνεχώς καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο Λιμάνι της Καλαμάτας ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο αλιευτικό πλοίο.

Ο Κασίμ Αμπουζίντ έφτασε από τη Γερμανία και μαζί με έναν φίλο του σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τη γυναίκα του κι άλλους 6 συγγενείς του που επέβαιναν στο πλοίο. Διασχίζοντας τον δρόμο προς το χώρο όπου διαμένουν οι διασωθέντες μετανάστες πλησίαζε στις χαραμάδες μήπως και καταφέρει να βρει κάποιον από τους αγνοούμενους οικείους του, ενώ έδειχνε και φωτογραφία της γυναίκας του μήπως και την έχει δει κάποιος. Συνομιλώντας με στελέχη του Λιμενικού Σώματος του επετράπη η είσοδος στον χώρο, ώστε να ψάξει μέσα μήπως τυχόν έβρισκε τη σύζυγό του. Όπως ανέφερε η γυναίκα του πήγαινε στην Ιταλία, ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί της του είχε πει ότι στο αλιευτικό πλοίο βρίσκονταν άλλες 20 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στα αμπάρια.

Ο ‘Αφταμπ ζει στην Αγγλία και είναι από το Πακιστάν και όπως λέει βρήκαν έναν συγγενή τους, αλλά αναζητούν ακόμη άλλα 4 άτομα. «Θέλουμε να μάθουμε που είναι ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε.

Τις τελευταίες ώρες αυξάνεται ο αριθμός των συγγενών και μαζί και η αγωνία για την τύχη των οικείων τους. ‘Αλλοι συνοδεύονται από φίλους τους και άλλοι μόνοι τους, ακολουθώντας όμως την ίδια διαδικασία. Στέκονται στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, συνομιλούν με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίοι σημειώνουν τα στοιχεία τους αφήνοντας κάποιους να περάσουν μήπως και αναγνωρίσουν το άτομο που αναζητούν.

Παράλληλα στα κινητά κέντρα που έχουν στηθεί όλη τη μέρα οι διασωθέντες μετανάστες υποβάλλονται διαρκώς σε εξετάσεις, ενώ τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από τους εθελοντές και τις οργανώσεις που από χθες κατέφτασαν στο λιμάνι.

‘Αμεση ήταν η κινητοποίηση των τοπικών αρχών στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Κινητοποιήσαμε τις διαδικασίες όλες συνεργαστήκαμε με τις υγειονομικές δομές της περιοχής και όχι μόνο, τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Λακωνίας και της Αρκαδίας, ήρθαν εδώ ασθενοφόρα απ’ όλη την Πελοπόννησο, γιατί είχαμε την ελπίδα ότι θα κληθούμε να διαχειριστούμε πάρα πολλούς διασωθέντες . Ο νεκροί είναι 78 εκ των οποίων μια γυναίκα κι αυτό επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν γυναίκες μέσα στην ομάδα αυτή που ήταν στο σκάφος, όπως έλεγαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Δεν ήταν μόνο 182 άτομα, ήταν σίγουρα τριπλάσιοι», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε έμφαση στην βοήθεια που παρείχαν οι κάτοικοι της Καλαμάτας. «Φάνηκε και χθες η κινητικότητα της κοινότητας της Καλαμάτας. Παρ’ ό,τι έχουμε δημοτικά μαγειρεία και είχαμε ετοιμάσει το χθεσινοβραδινό φαγητό, τελικά δεν το φέραμε διότι έφεραν εδώ οι φορείς της περιοχής 160 μερίδες που προμηθεύτηκαν από κέτερινγκ για να φάνε οι άνθρωποι εδώ όπως και οι διασώστες που παραμένουν εδώ όλη την ημέρα. Και σήμερα συνεχίζουν φορείς και πολίτες να φέρνουν και νερό και ρούχα και φαγητό. Ήρθαν από χθες καινούργια ρούχα, παντόφλες, εσώρουχα, παπούτσια, από επιχειρήσεις τις περιοχής μας», σημείωσε.

Κλιμάκιο του Τομέα Αναζητήσεων & Restoring Family Links (RFL) του Ε.Ε.Σ. έφτασε σήμερα στην Καλαμάτα, προκειμένου να συντονίσει από το σημείο τις ενέργειες για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου, όπως τονίζει ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού. Παρακαλούνται οι πολίτες που αναζητούν τους οικείους τους να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Αναζητήσεων & RFL του Ε.Ε.Σ. στο 210 5230 043 και 210 5140440 (Τηλεφωνική γραμμή Τηλεδιερμηνείας για μεταναστευτικούςπληθυσμούς) και μέσω email στο [email protected].

Κλιμάκια του ΔΟΜ στην Καλαμάτα

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είναι παρών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας από την Τετάρτη το μεσημέρι με προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις μεταφραστικές ανάγκες που υπάρχουν.

Ένας επιπλέον διερμηνέας αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα για να καλυφθούν τυχόν επιπλέον ανάγκες.

«Ο ΔΟΜ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους διασωθέντες, άνθρωποι σοκαρισμένοι και φοβισμένοι. Το βασικό τους αίτημα είναι να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους για να τους πουν ότι είναι ζωντανοί. Την ίδια στιγμή, πολλοί από αυτούς ταξίδευαν με συγγενείς, αδέλφια, ξαδέλφια, γονείς και δεν μπορούν να μάθουν αν είναι ζωντανοί», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΟΜ, Χριστίνα Νικολαΐδου.

Στο Σχιστό τα θύματα

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα μεταφέρθηκαν σήμερα τα πτώματα των 78 μεταναστών που έχασαν τη ζωη τους στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Τα θύματα της τραγωδίας μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Εξαφάνιση 27χρονης από την Πολωνία – Μυστήριο το τελευταίο τηλεφώνημα στον σύντροφό της

Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για το ναυάγιο στην Πύλο

Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο ιερέας που έντυσε κορίτσια παπαδάκια

Keywords
συλληψεις, αιγυπτος, ξεκινησε, λιβυη, facebook, frontex, καλαματα, alpha, νέα, φως, αθηνα, ελασ, ελλαδα, sos, απε, μπε, ΕΡΤ, σημαίνει, απε-μπε, σταυροι, email, ζωη, πειραιας, κως, μυστήριο, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, σταυρος δημας, η ημέρα της γης, σχεδιο αθηνα, βασιλοπουλος, γερμανια, γυναικα, γυθειο, εσωρουχα, ιταλια, κινητα, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τηλεοραση, τυχη, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, ψυγειο, ωρα, alpha, email, αγνωστος, αγωνια, αλλαξε το, αλληλεγγυη, απε, απε-μπε, ασθενοφορα, ατομο, βοηθεια, βρισκεται, φαγητο, γινει, γιατροι, γονεις, δεοντα, διαστημα, διοικηση, δομη, δειγμα, εγινε, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ελασ, ελπιδα, εξετασεις, εξελιξη, επικοινωνια, επρεπε, ερευνες, ετων, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, υπηρχαν, κετερινγκ, κιγκλιδωματα, κλιση, ληψη, λιμενικο σωμα, λιμενικο, μυστήριο, μικρο, νερο, νοσοκομεια, μπε, ομαδα, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδια, πακισταν, παπουτσια, πηγαινε, πλοια, πλοιο, πολιτεια, πολωνια, πρωι, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, σειρα, συλληψη, σωμα, σχεδιο, σχιστο, ταξιδια, φυλακη, φαινονται, χριστινα, ωρες, δημοτικα, εμφαση, εννεα, ερωτησεις, frontex, χωρα, υπουργειο, καρδια, νεκροι, νοσοκομειο, πληροφοριες, σημαίνει, σημα, sos, ταξιδι, θανασης
Τυχαία Θέματα
Πύλος, Αίγυπτο, – 9,pylos, aigypto, – 9