Πύλος – Διαψεύδει το Λιμενικό: «Δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης του σκάφους» (Videos)

Σε διάψευση ότι το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου προκλήθηκε μετά από προσπάθεια πρόσδεσης του σκάφους προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου.

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης τους σκάφους», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (16/6) ο Νίκος Αλεξίου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η βύθιση του σκάφους των διακινητών, παρουσία παραπλεόντων σκαφών του λιμενικού σώματος έγινε όταν οι μετανάστες, άγνωστο για ποιο λόγο, μετακινήθηκαν προς μια κατεύθυνση αλλάζοντας την ευστάθεια του πλοίου

με τους 750 ανθρώπους.

«Δεν υπήρχε ένδεια μέσων»

«Ο καπετάνιος του σκάφους πνίγηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού και τόνισε πως συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης και εξερεύνησης των αγνοουμένων, αν και οι ελπίδες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

«Δεν υπήρχε ένδεια μέσων. Υπηρεσιακά ήμασταν εκεί», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού για το ότι στο σημείο δεν έσπευσε για βοήθεια τις κρίσιμες ώρες το ναυαγοσωστικό Aigaion Pelagos που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Γύθειο.

Σχολιάζοντας την πληροφορία για το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σχοινιά στο πλοίο εξήγησε ότι το λιμενικό δεν έκανε κάτι τέτοιο αλλά τα σχοινιά τα είχαν πετάξει ναύτες από το εμπορικό πλοίο που τους πέταξαν εφόδια.

Αντικρουόμενες περιγραφές

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (15/6), διασωθέντες περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα ότι σκάφος του λιμενικού πέταξε σκοινί για να προσδέσει το σκάφος το οποίο κλυδωνιζόταν.

Τον ισχυρισμό των διασωθέντων είχε επιβεβαιώσει και στέλεχος του Λιμενικού μιλώντας στην «Καθημερινή».

«Λίγο πριν από τις 11 μ.μ. το πλήρωμα του σκάφους «920» του Λιμενικού φώτισε με προβολείς το πλοιάριο και με μεγάφωνα ενημέρωσε τους επιβαίνοντες ότι λόγω του υπέρβαρου διέτρεχαν κίνδυνο και ότι δεν θα κατάφερναν να φθάσουν στις ιταλικές ακτές. Οι άνδρες του Λιμενικού μάλιστα χρησιμοποίησαν ένα σχοινί προκειμένου, όπως αναφέρουν, να προσδέσουν στο αλιευτικό και να ελέγξουν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό του. Ορισμένοι από τους επιβαίνοντες, ωστόσο, που συνέχιζαν να αντιδρούν στην προοπτική μεταφοράς τους στην Ελλάδα αντί της Ιταλίας φέρονται να έλυσαν το σχοινί προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους με ρότα προς βορρά», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Λιμενικού.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες – Σοκαριστική εκτίμηση για 568 αγνοούμενους (photos/videos)

Καιρός σήμερα: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες (Video)

Πύλος: Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες – Άκαρπες οι έρευνες τη νύχτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πύλος – Διαψεύδει, Λιμενικό, Δεν, Videos,pylos – diapsevdei, limeniko, den, Videos