Πυκνό παρασκήνιο για την αποχώρηση του σχεδιαστή της Apple

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η αποχώρηση του Jony Ive, του βασικού σχεδιαστή των προϊόντων της Apple έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της τεχνολογίας και παρά τις προσπάθειες της Apple να αμβλύνει τις εντυπώσεις, φαίνεται ότι ο Ive αποχωρεί... χολωμένος από την εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της WSJ και του Blοοmberg, η αλλαγή

ηγεσίας στην Apple μετά το θάνατο του Steve Jobs και η ανάληψη του ρόλου του CEO της εταιρείας από τον Tim Cook έφερε αλλαγές στην προσέγγιση της Apple, βάζοντας τον Ive σε ένα είδος περιθωρίου.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Cook δεν έδειχεν ενδιαφέρον για το design σε αντίθεση με τον Jobs, με αποτέλεσμα ο Ive να αισθάνεται παραγκωνισμένος και σταδιακά να απουσιάζει από το αρχηγείο της Apple όλο και πιο συχνά.

Φαίνεται μάλιστα ότι το Apple Watch ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο Ive το έβλεπε ως αξεσουάρ μόδας, ενώ η ηγεσία της Apple το αντιμετώπισε ως περιφερειακό του iPhone.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποχώρηση του Ive φαίνεται ότι αποτελεί την καλύτερη λύση, καθώς και αυτός θα εργάζεται μόνο σε projects που τον ενδιαφέρουν και η Apple θα αξιοποιεί το ταλέντο του -πληρώνοντάς τον αδρά ως εξωτερικό συνεργάτη.

Πηγή: Engadget

AppleJony IveαποχώρησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα