Πτήσεις Emirates: Τούρκος υπήκοος ο άνθρωπος που αναζητούσε η CIA

Έναν Τούρκο υπήκοο αναζητούσε η CIA κατά τη διάρκεια του θρίλερ που εξελίχθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος χθες το βράδυ και έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 35χρονο Τούρκο υπήκοο ο οποίος θα προέβαινε σε τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Νέα

Υόρκη 10 και 11 Νοεμβρίου με την εταιρεία Emirates.

Ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη ως πρόσφυγας και θεωρείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από δυο η τρία χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές αρχές του είχαν δώσει προσωρινή άδεια διαμονής έως το 2025.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 21:00

Υπενθυμίζεται, ότι συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 21:00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη. 

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό.

Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σημειώνει τα εξής:
«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Διαβάστε επίσης:

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα – Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Ρώσων (photos/videos)

Γερμανία: Αντιμέτωπη με αδιέξοδα η βιομηχανία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης

Belgorod: Ο Πούτιν απέτυχε να δοκιμάσει την πυρηνική τορπίλη «Poseidon» – Μυστήριο με το ρωσικό υπερόπλο των ωκεανών (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτήσεις Emirates, Τούρκος, CIA,ptiseis Emirates, tourkos, CIA