Προβληματισμός και σύγχυση από το άνοιγμα της αγοράς

Προβληματισμό και σύγχυση προκαλούν σε καταναλωτές και καταστηματάρχες οι πρώτες εικόνες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Κι αυτό γιατί από τις πρώτες ώρες η αγορά σημαδεύτηκε από ένα αλαλούμ που αφορούσε στην ερμηνεία της ΚΥΑ για το ποια μαγαζιά επιτρέπεται να ανοίξουν και ποια όχι.

Αποτέλεσμα ήταν το γνωστό πολυκατάστημα NOTOS να αναγκαστεί να κατεβάσει ρολά, λίγες ώρες αφότου άνοιξε κι αφού του επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο 8000 ευρώ.

Το σκεπτικό για το πρόστιμο ήταν

σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ότι παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα ΑΦΜ απασχολεί προσωπικό προμηθευτών.

Η έλλειψη πλαισίου ευθύνεται για το αλαλούμ

Η έλλειψη σαφούς θεσμικού πλαισίου είναι αυτή που αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με τους εμπόρους καθώς δεν ορίζει συγκεκριμένο ΚΑΔ για πολυκαταστήματα. Έτσι μεγάλα καταστήματα όπως το Notos, Hondos Center, τα Sephora, κλπ άνοιξαν σε αντίθεση για παράδειγμα με το Attica.

Η κίνηση γενικότερα ήταν υποτονική σύμφωνα με του καταστηματάρχες με καλύτερη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας και χειρότερη στις γειτονιές.

Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς ο κύριος λόγος της σημερινής μέτριας εικόνας σε σχέση για παράδειγμα με το άνοιγμα τα Χριστούγεννα είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν σε αυτή την περίοδο κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να προβούν σε αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα