Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας – Χιονοπτώσεις σε Ιωάννινα και Πελοπόννησο (Video- Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Χιονίζει από την νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο από τα ξημερώματα δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους Δήμους της Ηπείρου εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν χωρίς προβλήματα τον χιονιά.

Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της 'Αρτας και των Φιλιατών. Επίσης

προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπέιρου.

Λέσβος

Υπερχείλισε σήμερα τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή στο κέντρο της Λέσβου από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων. Ευτυχώς η βροχόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα,όπως ζημιές σε περιουσίες.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα νωρίς το πρωί αλλά τόσο τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής όσο και πολίτες καταφέραμε να μην υπάρξουν ζημιές και τελικά να κρατηθούν ανοικτοί και καθαροί οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καλλονής του Δήμου Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους του νησιού όπως στις εθνική οδό στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας από κατολισθήσεις ενώ αποκαθίσταται και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα προβλήματα αλλά όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη Λέσβο από το βράδυ» είπε στο ΑΠΕΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. Ήδη συνεργεία ρίχνουν ,προληπτικά, αλάτι σε μέρη όπου υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παγετού.

Τρίκαλα

Κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Η γέφυρα σύμφωνα με τον ίδιο κατασκευάστηκε το 1981, ενώ οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου συγκεντρώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης .

Επίσης ,οι ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού, σε διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων.

Το trikalaola.gr βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας κ. Μπουτίνα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσίγκα, τον αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Ράντο και με αυτόπτες μάρτυρες.

Αττική

Υλικές ζημίες έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο ο δυνατός αέρας που πνέει από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στη Νέα Σμύρνη, 2 αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από κορμό δέντρου στη συμβολή των οδών Μηδείας και Σεβαστείας.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για κοπή δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Η ισχύς των ανεμών ξεπέρασε ρα 100 χλμ την ώρα.

Πελοπόννησος

Χιόνισε το πρωί σήμερα στην ορεινή Αρκαδία, χωρίς,ωστόσο,να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.

Ήδη πολλά χωριά έχουν ντυθεί στα λευκά στην περιοχή της Γορτυνίας πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, Βαλτσινίκο, Μαγούλιανα, Βυτίνα, Λαγκάδια, καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που είναι ανοικτό, ενώ έχει χιονίσει και στην Ζήρεια Κορινθίας.

Κατά τις νυχτερινές ώρες και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη, γι' αυτό και από την κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ, που διαχειρίζεται την λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα, εκδόθηκε ανακοίνωση, που συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο να λάβουν υπόψη τους τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

-Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

-Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.

-Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

-Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

-Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε - αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.

-Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.

-Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000».

κακοκαιρίαχιόνιαπροβλήματα κακοκαιρίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα