Πρωτότυπη, οικολογική διακόσμηση για τα πασχαλινά αυγά

Ένας διαφορετικός, πρωτότυπος και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να διακοσμήσετε τα αυγά του Πάσχα.

Με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας όπως τα μπαχαρικά, τα δημητριακά και τα βότανα και επιστρατεύοντας τη φαντασία σας, μπορείτε να ετοιμάσετε τη… «συνταγή» για ένα υπέροχο ντεκόρ και να διακοσμήσετε το κέντρο του πασχαλινού τραπεζιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Έτοιμα βρασμένα αυγά (κατά προτίμηση τα λευκά, που θα λειτουργήσουν σαν καμβάς)

Για την πάστα – κόλλα

150ml νερό

16 γραμμάρια

(4 κουταλάκια του γλυκού) κορν φλάουρ

Για τη διακόσμηση

Δημητριακά (ρύζι άγριο, καλαμπόκι σπασμένο ή πολέντα, σουσάμι, νιφάδες βρώμης, πλιγούρι, φαγόπυρο κτλ.)

Μπαχαρικά (Πάπρικα, κουρκουμάς, νιφάδες μπούκοβο, χρωματιστό πιπέρι κτλ.)

Βότανα (Δάφνη, βασιλικός αποξηραμένος, ρίγανη, δεντρολίβανο, μίγμα βοτάνων κτλ.)

Σπόροι

Αποξηραμένα άνθη

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεκινήστε, βγάζοντας τα αυγά από το ψυγείο, πλένοντάς τα κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήνοντάς τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρετέ τα σε κατσαρόλα, βάλτε νερό να καλυφθούν, στην ίδια θερμοκρασία δωματίου που έχουν και τα αυγά (οι μεταβολές οδηγούν σε ράγισμα) και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά. Ο χρόνος θα μετράει από τη στιγμή που το νερό θα έρθει σε βρασμό. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό.

2. Ετοιμάστε την πάστα, τύπου αλευρόκολλα με κορν φλάουρ. Σε ένα ποτήρι διαλύστε το κορν φλάουρ σε 50ml κρύο νερό, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι. Βάλτε το υπόλοιπο νερό σε κατσαρολάκι να βράσει. Μόλις έρθει σε βρασμό, ρίξτε το διάλυμα κορν φλάουρ σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας παράλληλα με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίστε το βράσιμο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά και να γίνει μια μάζα πηκτή. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κόλλα να κρυώσει.

3. Σκουπίστε και στεγνώστε τα αυγά, που στο μεταξύ έχουν κρυώσει καλά, και με ένα πινέλο απλώστε αρκετή ποσότητα από την πάστα στην περιοχή του αυγού που θέλετε να καλύψετε. Βουτήξτε το αυγό, πιέζοντάς το ελαφρά, μέσα στο υλικό που επιθυμείτε και έπειτα τοποθετήστε το με την καλυμμένη μεριά προς τα πάνω μέσα σε μια αυγοθήκη ή βάση, για να στεγνώσει καλά. Είναι προτιμότερο να δουλεύετε τμηματικά το αυγό και όχι σε ολόκληρη την επιφάνειά του. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αυγά.

4. Επιστρέψτε στο πρώτο αυγό και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά, συνεχίστε αλείφοντας με κόλλα, βουτώντας το και διακοσμώντας την υπόλοιπη επιφάνειά του που έχει μείνει ακάλυπτη. Συνεχίστε έτσι με όλα τα μέρη, όλων των υπόλοιπων αυγών. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά, ιδανικά όλο το βράδυ.

Συμβουλή

Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί, καθώς ορισμένα μπαχαρικά τείνουν να λεκιάζουν χέρια και τραπεζομάντηλα, όπως π.χ. ο κουρκουμάς. Πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη διακόσμηση των αυγών και τοποθετήστε τα σε επιφάνειες που δεν ποτίζουν.Μπορείτε αντί για αλευρόκολλα, να χρησιμοποιήσετε ασπράδια αυγών, απλά η δύναμη συγκόλλησης δεν θα αρκεί για μεγάλα και βαριά υλικά όπως οι σπόροι και τα άνθη.

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα εσπεριδοειδών και ούζο

Σαβόρο με μπακαλιάρο, για την Κυριακή των Βαΐων

Γιγάντια παλμιέ σφολιάτας, βουτηγμένα στη σοκολάτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτότυπη,prototypi