Πρώτος σε τηλεθέαση ο Alpha το Σάββατο, παρέδωσε τα σκήπτρα στο Mega την Κυριακή

Με συνολική απόδοση ένα επίπεδο πάνω από τον ανταγωνισμό το Σάββατο, ο Alpha με άνεση απέσπασε το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης, σε μια ημέρα κατά την οποία οι τηλεθεατές διατήρησαν χαλαρή επαφή με τα τηλεοπτικά προγράμματα. Απόδειξη ήταν το γεγονός ότι εκτός από τα Alpha και Mega, τα άλλα οκτώ κανάλια εθνικής εμβέλειας κατάφεραν να αποκομίσουν μονοψήφια

μερίδια τηλεθέασης το καθένα.

Την Κυριακή επικράτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το Mega με δύο «βαριά όπλα» στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς «Famagusta» και στο καπάκι εκείνο της σειράς «Το ναυάγιο».

Η τελευταία ημέρας της προηγούμενης εβδομάδας είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της προηγούμενης ημέρας, γι αυτό και τρία κανάλια εμφάνισαν διψήφια νούμερα στα κύρια μέρη των μεριδίων τους.

Στο «τσακ» κατάφερε να επικρατήσει ο Σκάι του Alpha στις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Μάχη για κατάταξη στις δύο επόμενες θέσεις δοθηκε μεταξύ Star και ΑΝΤ1 ενώ το Open εξελίσσεται σε κανάλι Σαββατοκύριακου αφού καταφέρνει να συγκεντρώνει κόσμο στη συχνότητα του άνω του 6% σταθερά στο τέλος της εβδομάδας, για την ΕΡΤ1 σα να ήταν μια οποιαδήποτε καθημερινή με το «Μουσικό κουτί» σε «χαμηλές πτήσεις».

Η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας ήταν «ευλογία» για την τηλεθέαση της ΕΡΤ2, ενώ το μπάσκετ γυναικών μεταξύ ΑΕΚΟλυμπιακού δεν βοήθησε στη διαμόρφωση του μεριδίου της ΕΡΤ3. Καλύτερα τα πήγε το Μακεδονία TV που είχε επαναληπτικά επεισόδια ξένων και ελληνικών σειρών.

Διαβάστε επίσης:

ΒΟΥΛΗ TV: Ντοκιμαντέρ για τον «Άρχοντα του σασπένς» απόψε το βράδυ

Πρώτο με διαφορά το Mega στις τηλεπροτιμήσεις την Παρασκευή

Eurovision 2024: Viral η αντίδραση Ισπανού youtuber ακούγοντας το τραγούδι της Ελλάδας για πρώτη φορά (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα