Πρωτιά Mega στην τηλεθέαση με την έναρξη των νέων σειρών μυθοπλασίας


Πρεμιέρα χθες για το «βαρύ πυροβολικό» των καναλιών την ελληνική μυθοπλασία και την έναρξη του «πολέμου» στη βραδινή ζώνη τηλεθέασης.

Η μέρα βεβαίως ήταν ιδιαίτερη καθώς το σύνολο των καναλιών είτε μέσα από τις πρωινομεσημεριανές εκπομπές είτε με έκτακτες κάλυψε την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο κατακερματισμός του τηλεοπτικού κοινού δεδομένος.

Το Mega κατάφερε στην- και επισήμως- έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν να αποσπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι

από την πίτα τηλεθέασης μεταξύ των σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Στο 15,5% μερίδιο, ρόλο έπαιξαν αφενός το «Mega Καλημέρα», κυρίως όμως το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς «Η γη της ελιάς» που κατάφερε να έχει μερίδιο περι το 31% στην κορύφωση του.

Και άρχισε ο «σκοτωμός» για την τηλεθέαση στην ζώνη prime time. Η «γη της ελιάς» είχε απέναντί της τη νέα πρόταση «Ο παράδεισος των κυριών» που είχε αρχίσει νωρίτερα και το νέο κύκλο της σειράς «Σασμός». Όταν τέλειωσαν Σε εκείνη τη χρονική περίοδο άρχισε το «Greece Next Top Model» που έδειξε να έχει «μέταλλο» και πήρε τα πάνω του όταν άρχισαν οι επαναπροβολές των πρώτων επεισοδίων των σειρών «Ο παράδεισος των κυριών» και «Η γη της ελιάς».

Στην ΕΡΤ1 το αξιόλογο «Κάνε ότι κοιμάσαι» είδε υποχώρηση στην τηλεθέαση του, ενώ η πρεμιέρα του δικαστικού- αστυνομικού «Παγιδευμένοι» είχε αισθητά καλύτερη απόδοση από την σειρά του κρατικού καναλιού αλλά με «Σασμό» και «Γη της ελιάς» που έχουν διαμορφώσει συνήθεια τηλεθέασης, ο αγώνας έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Προσέλκυσε κόσμο στον Σκάι, εξάλλου, και η σειρά «Γλυκάνισος» όμως στο δύσκολο περιβάλλον της χρονικής περιόδου δεν έδειξε να αντέχει. Η άλλη νέα σειρά μυθοπλασίας «Άγρια γη», νωρίτερα, αναμετρήθηκε μεταξύ άλλων με το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης», του Star.

Στο Open μάζεψε κόσμο η κάλυψη της βασιλικής κηδείας και απέσπασε την προσοχή βλεμμάτων το καθημερινό «Έρωτας φυγάς». ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μοιάζουν αφημένα στην τύχη τους.

Διαβάστε επίσης:

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ άνοιξε τη συζήτηση για το τέλος της τηλεοπτικής κυριαρχίας

Σασμός: Το Twitter αποθεώνει τη Βασιλική και απογοητεύεται για την κατάληξη του Μαθιού

Οι αλλαγές στο Action24 συνεχίζονται

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτιά Mega,protia Mega