Πρόταση δυσπιστίας: Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση εν αναμονή της τοποθέτησης Καραμανλή – live

Σε θέση μάχης μπήκαν από χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η οποία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και εν αναμονή της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Η πολιτική αντιπαράθεση φτάνει στα άκρα στον απόηχο των δημοσιευμάτων για αλλοίωση των ηχητικών συνομιλιών στην τραγωδία των Τεμπών, με εκτενείς αναφορές σε θέματα κράτους δικαίου, τις υποκλοπές και τη διαρροή από το υπουργείο Εσωτερικών προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού,

ενώ η συζήτηση θα κορυφωθεί την Πέμπτη με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 “υπέρ” σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.

Την πρόταση που υπογράφουν 85 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για μοτίβο «συγκάλυψης και ατιμωρησίας» σε μία σειρά σκανδάλων. Απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, o οποίος ταύτισε τον Νίκο Ανδρουλάκη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. 

Η πρώτη κόντρα έγινε χθες ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Έχει απωλέσει κάθε νομιμοποίηση, απομένει η πολιτική σας καταδίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη η οποία έλαβε πρώτη τον λόγο καθώς η πρωτοβουλία της συζήτησης ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. «Εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν διαρρέονταν τα προσωπικά δεδομένα, όταν έγιναν τα Τέμπη. Και εσείς θα παραιτηθείτε. Για να ανασάνει η δημοκρατία και να μιλήσει ο λαός», ανέφερε ο Νίκος Παππάς. Για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας με ψέματα, χαλκεύσεις, συκοφαντίες, άσχετες συνδέσεις, υποψίες και υπαινιγμούς έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης και στράφηκε προσωπικά κατά του Νίκου Παππά λέγοντας ότι είναι κρίμα που δεν εκλέχθηκε και ο κ. Παπαγγελόπουλος για να είναι συμπληρωμένο το σετ της υπεράσπισης του κράτους δικαίου. 

Εν αναμονή της ομιλίας Καραμανλή – Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για μπάζωμα λέει ο Τριαντόπουλος

Σήμερα αναμένεται να μιλήσει και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ενώ Χρήστος Τριαντόπουλος που έχει μπει στο στόχαστρο των συγγενών των θυμάτων καθώς φέρεται να κατονομάστηκε ως ο έχων το γενικό πρόσταγμα για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς και μίλησε για fake news και ψέματα. «Όλες οι ενέργειες έγιναν βάση ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από επιχειρησιακούς παράγοντες», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Ο Διονύσης Καλαματιανός τον προκάλεσε να αποσαφηνίσει εάν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για το τι εννοούσε όταν έλεγε για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας».

«Οι απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη», απάντησε για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχουν εντολές, αλλά πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες», αρνούμενος ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.

«Συνολικώς 300 κυβικά χώματος μεταφέρθηκαν ενώ ψάχναμε ακόμα νεκρούς. Να τα πείτε και Δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία σκιά. Να λογοδοτήσετε εκεί, θέλετε;», ήταν το ερώτημα του Διονύση Καλαματιανού.

«Είστε κατηγορούμενοι, εδώ ήρθατε να απολογηθείτε και να λογοδοτήσετε», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που συνυπέγραψε και η Νέα Αριστερά. Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εργαλειοποιεί μονταζιέρες για να επιτύχει τη συγκάλυψη.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην ομιλία του, σήμερα αντί για αύριο, ημέρα των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, καθώς αναχωρεί για την Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα, αλλά και στην Εξεταστική Επιτροπή στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες και έκλεισε άρον άρον την διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κατσιβαρδάς καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας

Επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση: «Εγχειρίδιο συγκάλυψης το πόρισμα της πλειοψηφίας» – Πυρά κατά Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Επανήλθε ο Ταμήλος για τα Τέμπη: Οι Τρικαλινοί δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόταση, Ομαδικά, Τεμπών, Καραμανλή –,protasi, omadika, tebon, karamanli –