Πρόταση δυσπιστίας: Ένταση με διαμαρτυρία Τσίπρα για «λογοκρισία» Τασούλα και «οχλαγωγία»

Ένταση προκλήθηκε κατά την ομιλία Τσίπρα όταν στο σημείο που ανέφερε πως ο πρωθυπουργός στο δίλημμα «ένοχος ή βλαξ» προτίμησε το δεύτερο, να λογίζεται για «μειωμένου καταλογισμού», άρχισαν οι διαμαρτυρίες από τα έδρανα της ΝΔ και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνέστησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξανασκεφτεί αυτές τις εκφράσεις.

Ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε κάνοντας λόγο για απόπειρα λογοκρισίας εκ μέρους του κ. Τασούλα: «Κύριε πρόεδρε της Βουλής επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία, την πολιτική μου τοποθετηση».

Στη συνέχεια, σε ακόμη πιο έντονο ύφος, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να τον προστατέψει από την «οχλαγωγία»:

«Σας παρακαλώ, λοιπόν να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων τώρα κάνουν ότι ενοχλούνται. Αλλά δεν ενοχλούνται που έχουν έναν αρχηγό, έναν πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα, που καταπάτησε το Κράτος Δικαίου».

«Σας παρακαλώ λοιπόν» επανέλαβε, «να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία. Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια και να εκφράσω τη γνώμη μου ελευθέρως. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Με 156 ψήφους της ΝΔ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (videos)

Τηλεοπτικές άδειες: Ομόφωνα αθώοι Λευτέρης Κρέτσος και Ιωάννης Καλογρίτσας

Πρόταση δυσπιστίας: «Βαρύ έγκλημα κατά της Δημοκρατίας οι υποκλοπές» είπε η Σοφία Σακοράφα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόταση, Ένταση, Τσίπρα, Τασούλα,protasi, entasi, tsipra, tasoula