Προστατίτιδα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε!

ΥΓΕΙΑ

Η προστατίτιδα είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας το οποίο επηρεάζει όλους τους άνδρες σε κάποια φάση της ζωής τους.

Η πάθηση είναι πιο συχνή στους άνδρες ηλικίας έως 50 ετών το πολύ και μπορεί να προκληθεί από πολλές και διαφορετικές αιτίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic, η προστατίτιδα είναι το οίδημα και η φλεγμονή του προστάτη, ενός αδένα σε μέγεθος καρυδιού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη στους άνδρες.

Το κύριο σύμπτωμα

είναι η επώδυνη ή δύσκολη ούρηση. Άλλα συμπτώματα της περιλαμβάνουν πόνο στη βουβωνική χώρα, την πυελική περιοχή ή στα γεννητικά όργανα!

Άλλα ύποπτα σημάδια που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι:

Πόνο ή αίσθημα καψίματος κατά την ούρησηΔυσκολία στην ούρηση (προβληματική ροή ούρων ή καθυστέρηση στην έναρξη της ροής)Συχνοουρία (ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νύχτας)Επείγουσα ανάγκη για ούρησηΠόνο στην κοιλιά, τη βουβωνική χώρα ή χαμηλά στην πλάτηΠόνο στην περιοχή μεταξύ του οσχέου και ορθού (περίνεο)

Ένοχες αιτίες

Οι αιτίες που «ενοχοποιούνται» για την εμφάνιση της νόσου είναι:

Η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα η οποία προκαλείται συχνά από απλά/κοινά στελέχη βακτηρίων. Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει, όταν τα βακτήρια που υπάρχουν στα ούρα, για κάποιον λόγο διαρρέουν και φτάνουν στον προστάτη. Η θεραπεία γίνεται κατά κανόνα την λήψη αντιβιοτικών.

Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματοςΔιαταραχές του νευρικού συστήματοςΤραυματισμό του προστάτη ή της γύρω περιοχής

Πηγή: healthreport.gr

προστατίτιδαπρόβλημα υγείαςάνδρεςγεννητικά όργαναπυελική χώραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα