Προολυμπιακό: «Έσβησε» το όνειρο της Εθνικής για το Τόκιο – Συντριβή με 97-72 από την Τσεχία

Η κακή αμυντική λειτουργία της Εθνικής «έσβησε» το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μένει εκτός του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη για τρίτη διαδοχική Ολυμπιάδα.

Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με το βαρύ 97-72 από την Τσεχία, στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά, με τους θριαμβευτές να προκρίνονται για πρώτη φορά στην Ιστορία τους σε Ολυμπιακό

Τουρνουά μπάσκετ (σ.σ. ως Τσεχία).

Από την Εθνική, η οποία… κατέρρευσε στην επανάληψη, ξεχώρισε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ντίνος Μήτογλου (12π.), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (12π.) και Κώστας Σλούκας (11π.).

Στον αντίποδα, ο Πάτρικ Άουντα (20π.) έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα της «γαλανόλευκης», τη στιγμή που οι Γιάρομιρ Μποχάτσικ (15π., 3/6τρ.) και Οντρέι Σενάλ (9π., 3/4τρ.) την τιμωρούσαν από τα 6.75, εκθέτοντας την περιφερειακή άμυνα της Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 32-22, 50-43, 81-54, 97-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Άντερσον, Κρέγιτς

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 20 (1), Μπάλβιν 14 (1), Μποχάτσικ 15 (3), Παλίζα, Πέτερκα, Σαμούρα, Σατοράνσκι 12 (2), Σιλμπ 8, Σενάλ 9 (3), Σιρίνα 3 (1), Βέσελι 16, Βιοράλ.

ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο, Καλάθης 9 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Κασελάκης, Κατσίβελης 5, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 12 (2), Μήτογλου 12, Παπαγιάννης 14, Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σλούκας 11 (2).

Πιτίνο: «Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής»

Το τέλος της σύντομης θητείας του στην Εθνική Ανδρών ανακοίνωσε ο Ρικ Πιτίνο, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης», δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη Βικτόρια, αλλά απογοητευμένος από τη μη επίτευξη του στόχου, που ήταν η πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Τόκιο.

«Δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μας πλήγωσε πέρα από την πολύ καλή Τσεχία και το ότι είχαμε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Εκείνοι είναι μια έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Η Τσεχία ήταν πολύ καλύτερη, έπαιξε εξαιρετικά και με ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που είδαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια επίθεση οπαδών του ΑΡΗ σε οπαδούς του ΠΑΟΚ – Μαχαίρωσαν δύο άτομα

Euro 2004: Ο «Βασιλιάς Οττο» Ρεχάγκελ τραγουδάει τον Εθνικό ύμνο – Το τρέιλερ της ταινίας για το «έπος» (Videos)

Euro 2020: Η Αγγλία «διέλυσε» με 4-0 την Ουκρανία – Θριαμβευτική πρόκριση στους «4» (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα