Προκαλεί η Άγκυρα: Οπλισμένα μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αιγαίο

ΕΛΛAΔΑ

Συνεχίζεται η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο λίγες μέρες πριν από το το τουρκικό δημοψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, χθες Πέμπτη, οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη (μαχητικά και ελικόπτερα) παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο σε πέντε περιπτώσεις, εκ των οποίων οι δύο εξελίχθηκαν σε εμπλοκές (αερομαχίες).

Πιο συγκεκριμένα, δύο F-16 πέταξαν

σε σχηματισμό, ενώ ένα ακόμη ελικόπτερο πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Από τα τρία τουρκικά αεροσκάφη, τα δύο (τα F-16), ήταν οπλισμένα.

Ωστόσο, μια από αυτές της παραβιάσεις ήταν.., περίεργη καθότι ένα ελικόπτερο του ναυτικού της Τουρκίας τύπου SH-70,απογειώθηκε από βάση των παραλίων της Τουρκίας κι έκανε πτήση γύρω από τη Μυτιλήνη.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη Λήμνο και προσέγγισαν το τουρκικό ελικόπτερο. Αμέσως μετά από την έξοδό του από τον εναέριο χώρο εμφανίστηκε σχηματισμός δύο τουρκικών F-16 τα οποία επίσης αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη.

Η «κυκλική» πτήση του ελικοπτέρου γύρω από τη Μυτιλήνη πάντως προκαλεί κάποιες ανησυχίες για το τι ακριβώς έκανε και τι “κατέγραψε”.

Με πληροφορίες από real.gr και militaire.gr

ΑιγαίοαερομαχίαΛέσβοςπαράβαση FIRπαραβίαση ελληνικού εναέριου χώρουτουρκική προκλητικότηταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα