Πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον κατά Ζελένσκι: «Αυτό το διεφθαρμένο κράτος της ουκρανικής μαφίας μας έχει εγκλωβίσει όλους»

Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Ζελένσκι και της Ουκρανίας όσο και στη δυτική υποστήριξη.

Σε συνέντευξή του στο inews, ο Κάμινγκς — ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας Vote Leave της Βρετανίας για το Brexit και έπεσε θεαματικά μαζί με τον Τζόνσον το 2020 — δήλωσε ότι η Δύση «δεν έπρεπε ποτέ να είχε μπει σε όλη αυτή την ηλίθια κατάσταση» και ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή πολιτική παρά στη Μόσχα.

Ο πρώην

σύμβουλος ήταν καυστικός για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τις συγκρίσεις με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν πρόκειται για επανάληψη του 1940 με την κολοκύθα τον Ζελένσκι ως αουτσάιντερ του Τσόρτσιλ», είπε.

«Ολόκληρο αυτό το διεφθαρμένο κράτος της ουκρανικής μαφίας βασικά μας έχει εγκλωβίσει όλους και ως συνέπεια θα μας γ@@@σουν», υποστήριξε. «Τώρα μας γ@@@νε σωστά;»

Υποστήριξε ότι ο πόλεμος θα ενίσχυε μόνο τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, λέγοντας ότι τα δυτικά έθνη «έσπρωξαν [τη Ρωσία] σε μια συμμαχία με τη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη του κόσμου».

Ο Κάμινγκς ήταν από καιρό επικριτικός για την υποστήριξη προς την Ουκρανία, μια στάση που τον φέρνει έντονα σε αντίθεση με το παλιό του αφεντικό Τζόνσον, έντονο υποστηρικτή του Ζελένσκι και της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας.

Είπε στην εφημερίδα ότι η Δύση απέτυχε να στείλει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα αξιόπιστο μήνυμα που θα τον απέτρεπε από την εισβολή σε άλλη χώρα.

«Τι μάθημα του δώσαμε; Το μάθημα που δώσαμε στον Πούτιν είναι ότι είμαστε ένα μάτσο γελωτοποιοί», υποστήριξε ο Κάμινγκς, λέγοντας ότι ο πόλεμος είχε «μεταδώσει σε ολόκληρο τον κόσμο τι μάτσο κλόουν είμαστε».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται καθώς ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave Brexit δοκιμάζει τα νερά για ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα αντικαταστήσει τους Τόρις.

Το POLITICO ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Κάμινγκς διοργάνωσε μια σειρά από focus groups για να συγκεντρώσει τις απόψεις του κοινού σχετικά με ένα αντισυστημικό κόμμα.

Ο Κάμινγκς είπε ότι το «Start Up Party» του θα ήταν «ανελέητα επικεντρωμένο στους ψηφοφόρους και όχι στο Westminster και στα παλιά μέσα ενημέρωσης».

Διαβάστε επίσης:

O βασιλιάς Κάρολος αυτοσαρκάζεται: «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου»

Νίκος Γαλανός: «Ήμασταν αρραβωνιασμένοι με την Κάτια Δανδουλάκη – Πηγαίναμε για γάμο»

Eurovision 2024: Η Παπαρίζου ανεβαίνει σήμερα στη σκηνή μ’ ένα ξεχωριστό sing-along karaoke, παρέα με τους τηλεθεατές – Βίντεο από την πρόβα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώην, Μπόρις Τζόνσον, Ζελένσκι, Αυτό,proin, boris tzonson, zelenski, afto