Πρόγραμμα Half Note Jazz Club 3, 4, 10 & 11 Απριλίου

STOURAITIS SMARNAKIS TRIO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΜΠΟΥΜ

“RED ROOM”

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Half Note Jazz Club

21:30

Το Stouraitis Smaranakis Trio έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για την πρώτη παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου “Red Room”, την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος

Στουραΐτης και ο οργανίστας Παναγιώτης Σμαρνάκης γνωρίστηκαν το 2018 μέσω του μέντορα τους, Γιώργου Κοντραφούρη.

Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το Hammond Organ και ιδιαίτερα για τον ήχο των Jimmy Smith/Wes Montgomery & Larry Young/Grant Green άρχισαν να βρίσκουν τον δικό τους προσωπικό ήχο και να γράφουν δικές τους συνθέσεις με αποτέλεσμα την ηχογράφηση του πρώτου τους προσωπικού δίσκου “Red Room” ο οποίος κυκλοφόρησε το 2024 από την Irida Jazz.

Απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το 2018 έως και σήμερα οι νεαροί μουσικοί κρατάνε ζωντανή την παράδοση του Jazz Organ Trio και έχουν εμφανιστεί σε πολλά club και Ελληνικά φεστιβάλ όπως Rhodes Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Notos Jazz Festival, Afrikana κ.α.

“This organ triο is a perfect example of the continuation of the jazz organ tradition that started in 1955 with Jimmy Smith. These three gentlemen show great respect at that tradition, but also have a personal touch and a fresh sound.”

George Kontrafouris

Παίζουν :

Κωνσταντίνος Στουραΐτης – κιθάρα

Παναγιώτης Σμαρνάκης – Hammmond Organ

Παναγιώτης Θέμας – Τύμπανα

Info

STOURAITIS SMARNAKIS TRIO

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12 € Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/stouraitis-smarnakis-trio/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

DIMITRIS TSAKAS GROUP

BALLADS, BLUES & POEMS

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Half Note Jazz Club

21:30

Οι Νότες Γίνονται Λόγια και η Μουσική Γίνεται Ποίηση.

Ο Δημήτρης Τσάκας με το group του έρχονται στο Half Note Jazz Club, την Τετάρτη 10 Απριλίου, για μια μοναδική βραδιά που θα μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο μουσικής, ποίησης και τζαζ.

Υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα, η φωνή της Αναστασίας Κωνσταντινίδου, η κιθάρα του Άλκη Νίλεντ, το κοντραμπάσο του Κίμωνα Καρούτζου, τα ντραμς του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και το σαξόφωνο του πολυπράγμονα τζαζίστα, θα δημιουργήσουν μια απαράμιλλη συνθετική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο “Blade Runner anniversary album” καθώς και στο “The Stephen Hawking tribute”. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ, η Συμφωνική και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Charlie Parker with strings” καθώς και σαν σολίστας στην συμφωνική version του εμβληματικού “Dark side of the moon” των Pink Floyd με μεγάλη επιτυχία.

Επιμελείται μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, καθώς και τις τζαζ εκδηλώσεις του μουσείου του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έχει στο ενεργητικό του τρία άλμπουμ: “Growing up”, “A mαn dreams” και το “Back of Beyond” που κυκλοφόρησε το 2021.

Το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Αναστασία Κωνσταντινίδου – φωνή

Άλκης Νίλεντ – κιθάρα

Κίμωνας Καρούτζος – κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς

Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο – φλάουτο

Info

DIMITRIS TSAKAS GROUP

BALLADS, BLUES & POEMS

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12 € https://www.more.com/music/dimitris–tsakas–group/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

VOCALISM SESSIONS

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Πέμπτες 4 & 18 Απριλίου

Half Note Jazz Club

21:30

Τι σημαίνει βοκαλισμός?

Τι προκύπτει όταν ενώνονται στη σκηνή αυτοσχεδιαστές της φωνής?

Μαγεία, ελευθερία έκφρασης, ευφάνταστοι ήχοι, συνδημιουργία, αυθορμητισμός.

Το Half Note jazz club ξεκινάει μία μοναδική σειρά συναυλιών, με τίτλο VOCALISM SESSIONS, όπου ξεχωριστοί βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους, τραγούδια και θα μας παρασύρουν στο μαγικό κόσμο της Φωνής.

Ο όρος vocalism είναι παγκόσμιος. Οι βοκαλίστρες/στριες χρησιμοποιούν την φωνή ως όργανο, αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται, μιμούνται τρόπους έκφρασης και ήχους άλλων οργάνων, παίζουν με τους ρυθμούς και τις μελωδίες.

Τα Vocalism Sessions είναι μία ιδέα της βοκαλίστριας και ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη που προκύπτει από την ανάγκη της για μουσική επικοινωνία, συνδημιουργία, για το ομαδικό φωνητικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς και την πηγαία χαρά της μουσικής διάδρασης. Σκοπός να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και φωνών. Την σκυτάλη του σχεδιασμού των sessions θα διαδέχονται κάθε φορά και διαφορετικοί βοκαλίστες από ετερόκλητα είδη μουσικής.

Τα sessions ξεκινάνε την Πέμπτη 4 Απριλίου με την Αγγελική Toυμπανάκη και τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη, οι οποίοι παρουσιάζουν το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο τους “Drums Voice Jazztronica Duet”. Ο δύο μουσικοί στα πλαίσια των Vocalism Sessions προσκαλούν τον beatboxer Βασίλη Παπούλια, δημιουργό του φορέα BEATBOX GREECE, παραγωγό και εμπνευστή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox. Μαζί τους ο δεξιοτέχνης jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος. Με τους ειδικά σχεδιασμένους digital ήχους του ντουέτου, την τεχνική looping, θα πειραματιστούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν καινούργιους κώδικες σε ένα πολυεπίπεδο σύμπαν ηλεκτρονικών και φυσικών ήχων, εννοιών και συχνοτήτων.

Την σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη 18 Απριλίου οι διακεκριμένες jazz vocalists και συνθέτριες Λουκία Παλαιολόγου και Τέρη Βακιρτζόγλου που μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη αποφασίζουν να «παίξουν» μαζί έχοντας ως βάση τους τη χαρά για τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Καλώντας τους δεξιοτέχνες και αγαπημένους συνεργάτες τους Γρηγόρη Ντάνη στη κιθάρα και Κώστα Κωνσταντίνου στο μπάσο θα ερμηνεύσουν κλασσικά κομμάτια της vocal jazz, gospel, Brazilian jazz και fuzion jazz αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη μουσική σκηνή πέρα του Half Note Jazz club που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη μαγική αυτή συνήχηση – σύμπραξη έμπειρων βοκαλιστών – τραγουδιστών της Ελλάδας και όχι μόνο, από τη σκηνή της jazz και blues, του beat box, της πειραματικής σκηνής, της παραδοσιακής, της metal και της κλασσικής μουσικής. Τα Vocalism Sessions στο τέλος θα καταλήγουν σε Vocal Jam αλλά και σε Φωνητικούς Κύκλους ανοιχτούς προς όλους… και κάθε φορά θα είναι μια έκπληξη!

*Φωνητικός Κύκλος – Vocal Circle είναι αυθόρμητες συνθέσεις, ένας ομαδικός αυτοσχεδιασμός με μοναδικό όργανό τη φωνή και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα ή τη γλώσσα.

1ο Vocalism Session | 4 Απριλίου

Drums & Voice Jazztronica Duet _ Kαλεσμένος ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops | Στίχοι, Σύνθεση
Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fx, Loops | Σύνθεση, Custom Design Programming

Βασίλης Παπούλιας: beatboxing

Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα

2ο Vocalism Session | 18 Απριλίου

Λουκία Παλαιολόγου, Τέρη Βακιρτζόγλου, Αγγελική Τουμπανάκη

Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα

Κώστας Κωνσταντίνου: μπάσο

Info

VOCALISM SESSIONS

ΠΕΜΠΤΗ 4 & 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/aggeliki-toumpanaki-1o-vocalism-session/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

~ Κράτα με σφιχτά ~

του Λάκη Παπαδόπουλου

Ερμηνεύει ηΒάλια Τσιργιώτη

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Half Note Jazz Club

21:00

Η FM Records με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Λάκη Παπαδόπουλου, με τον τίτλο Κράτα με σφιχτά, τηνΠέμπτη 11 Απριλίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μαζί του η Βάλια Τσιργιώτη που ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο μεγάλος μουσικός-συνθέτης-τραγουδιστής που γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας. Περισσότερα από 50 τραγούδια από την ατέλειωτη δισκογραφία του, όπως η «Σερενάτα», «Για να σ’ εκδικηθώ», «Γυριστρούλα», «Της νύχτας τα ηχεία» και πολλά πολλά ακόμα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας, θυμίζοντάς μας τις ωραιότερες στιγμές στη ζωή μας.

Ο νέος του δίσκος Κράτα με σφιχτά με τη Βάλια Τσιργιώτη, κυκλοφορεί από την FM Records και έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό και χαρακτήρα.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου ο Λάκης Παπαδόπουλος θα ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club και με συνοδοιπόρο του τη Βάλια Τσιργιώτη θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον νέο τους δίσκο, πρωτότυπα κομμάτια που γράφτηκαν ειδικά για τη φωνή της Βάλιας και ο κόσμος ήδη έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορία τους. Από το “Όσα λες και όσα λέω”, τη “Δράμα”, το ντουέτο τους στο τραγούδι “Τι δεν καταλαβαίνεις;” Έως τα «Πιάνω ουρανό» και «Κράτα με σφιχτά» (το ομώνυμο τραγούδι) του δίσκου, ενώ φυσικά ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει ήδη το τραγούδι «Πλακεντίας» που ερμηνεύει ο ίδιος ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Φυσικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Λάκη Παπαδόπουλου, του δικού μας Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ, καθιστώντας τη βραδιά μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε σε βάθος τον Λάκη του χθες και του σήμερα.

Μπορείτε εδώ να ακούσετε όλα τα τραγούδια του δίσκου:

Μουσικοί:

Δημήτρης Μπέλλος: Πιάνο – πλήκτρα

Γιώργος Γερματσίδης: Μπουζούκι

Μάνος Ιατρίδης: Κιθάρα

Info

Κράτα με σφιχτά

του Λάκη Παπαδόπουλου

Ερμηνεύει ηΒάλια Τσιργιώτη

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Έναρξη 21:00

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12 € https://www.more.com/music/krata-me-sfixta-tou-laki-papadopoulou-ermineuei-i-balia-tsirgioti/

www.halfnote.gr Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Keywords
half note, note, jazz, club, προγραμμα, club, half note, jazz, note, jazz festival, pink floyd, green, rhodes, festival, notos, perfect, smith, respect, fresh, https, blues, group, ντραμς, runner, hawking, κοα, ΕΡΤ, ελλαδα, pink, αθηνα, σημαίνει, electronic, voice, box, jam, circle, session, drums, custom, design, μνήμη, εισιτήρια, συγκεκριμένο, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2016, αγγελικη, τσακας, μνήμη, κιθαρα, μουσικη, στιχοι, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, rhodes, runner, αγαπη, αγορα, βραδια, γινεται, γινονται, γλωσσα, δρακος, ευκαιρια, ελευθερια, επικοινωνια, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ζωη, ζωνη, ιδεα, ιδιο, ηλικια, η φωνη, ηχοι, ηχο, ηχογραφηση, κυκλος, κοα, λογια, λουκια, νοτες, ντραμς, ποιηση, ορος, παρουσιαση, πεμπτη, πιανο, σαξοφωνο, συγκεκριμένο, σειρα, συνταγη, συμπαν, τιμη, τρια, φεστιβαλ, φυλο, φυσικα, φωνη, φορα, χαρα, κωνσταντινος, green, group, blues, box, circle, custom, design, δημητρης, drums, ειδη, ελληνικα, jam, festival, fresh, hawking, https, ιδιαιτερα, jazz festival, καρδια, κωδικες, κωνσταντινου, λακης, notos, ορχηστρα, παιχνιδι, pink, pink floyd, πληροφοριες, ποτο, perfect, respect, session, σημαίνει, σκηνη, smith, θεσεις, voice, electronic
Τυχαία Θέματα
Πρόγραμμα Half Note Jazz Club 3 4 10, 11 Απριλίου,programma Half Note Jazz Club 3 4 10, 11 apriliou