Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών στο topontiki.gr για το χαράτσι στα φάρμακα: «Στα μολύβια των γιατρών παίζεται το παιχνίδι»

«Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι δεν πληρώνουμε για τα φάρμακα μας όταν πληρώνουμε. Ποιον κοροϊδεύουν; Τους ασθενείς;». Με αυτά τα λόγια η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ Ζωή Γραμματόγλου, βάζει τον δάκτυλον υπό τον τύπον τον ήλων και θέτει το πιο καίριο ερώτημα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα η κυρία Γραμματόγλου αποδομεί ουσιαστικά τα επιχειρήματα της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, αναφορικά με το νέο δελτίο τιμών σε 1.700 γενόσημα φάρμακα

και τις αυξήσεις στη συμμετοχή των ασθενών από 12% έως και 25% που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους πολίτες.

«Το ότι έχουμε ιδιωτική υγεία το έχουμε αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες. Πηγαίνουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα γιατί μας λένε ότι στα δημόσια νοσοκομεία έχει λίστα αναμονής και ουρές. Ήδη, λοιπόν, πληρώνουμε τις εξετάσεις μας πριν τη χημειοθεραπεία μας π,χ αιματολογικές για να δουν που κυμαίνονται τα λευκά αιμοσφαίρια κλπ. Τώρα πληρώνουμε και τα σκευάσματα που γράφει ο γιατρός για τις παρενέργειες μετά τη χημειοθεραπεία όπως προβλήματα στο γαστρεντερολογικό ( στομάχι κλπ). Μην μας λένε λοιπόν ότι δεν πληρώνουμε!».

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΦΙ κάθε χρόνο οι ασθενείς καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι ασθενείς με καρκίνο στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κατάθλιψη λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Οι χιλιάδες άνθρωποι δεν ξέρουν εάν θα ζήσουν να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να μεγαλώνουν: «Υπάρχουν ασθενείς μας που πριν το νέο φαρμακευτικό δελτίο για τα αντικαταθλιπτικά έδιναν 3.50 ευρώ και τώρα δίνουν 4.50 ευρώ. Πρόκειται για φάρμακα που λαμβάνουν δια βίου και όχι για ένα μικρό διάστημα».

Το ίδιο συμβαίνει με τα χάπια της πίεσης (στατίνες): «Για τις στατίνες οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα τη δραστική ουσία. Ασθενής μας έδινε 7 ευρώ τώρα δίνει 9.50 ευρώ συμμετοχή. Μας έλεγαν ότι τα γενόσημα έχουν 0% συμμέτοχη και τώρα έχουν από 12% έως 25%. »

Προκειμένου να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη έχουν βάλει κόφτες στα φάρμακα όμως το πρόβλημα εστιάζεται στον όγκο της συνταγογράφησης: «Στα μολύβια των γιατρών είναι η απάντηση για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης» δήλωσε με νοημα η κυρία Γραμματόγλου και ο νόων νοείτω…

Διαβάστε επίσης:

Στεφανιαία νόσος: Ποιες είναι οι νεότερες εξελίξεις στα stents (Photos)

Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο για την ύπουλη «σιωπηλή» νόσο

Έκκληση ΙΣΑ στους γονείς για τα strep – test: Μην τα κάνετε μόνοι σας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών, Στα,proedros syllogou karkinopathon, sta