Προανακριτική: Μήνυση κατά του προέδρου καταθέτει ο Νίκος Παππάς – Η νέα κατάθεση Καλογρίτσα

Απρόβλεπτη τροπή παίρνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, καθώς ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μήνυση σε βάρος του προέδρου της επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Ν. Παππά, η μήνυση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση κατατίθεται για αλλοίωση

των πρακτικών της επιτροπής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αφαιρέθηκαν κομμάτια της πρώτης κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, που αναφέρονταν στα SMS που φέρεται να αντάλλαξε με τον πρώην υπουργό.

«Απόφαση επικίνδυνη για τη δημοκρατία»

Ο δικηγόρος του Ν. Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος -ο οποίος ανέφερε ότι διαπίστωσε πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης SMS- δήλωσε ότι «η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Παραδοχή της διαγράφης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σ. Κελέτσης παραδέχθηκε ότι αφαίρεσε κομμάτια από τα πρακτικά, λέγοντας ότι «δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων. Όσοι ρωτούσαν το έκαναν αυθαίρετα, πετάγονταν. Εγώ έδωσα εντολή να διαγραφούν γιατί βάσει άρθρου 66 Παρ7 λέει οι ιδεολογικές συζητήσεις απαγορεύονται. Ή αν πάρει λόγο χωρίς σχετική άδεια ή για άσχετο θέμα, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο και να δίνει εντολή να μη γίνεται καταχώρηση των αντίστοιχων ομιλιών στα πρακτικά. Ακολούθησα το γράμμα του κανονισμού. Είναι απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας συνελήφθη ψευδόμενος

Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη διαδικασία της επιτροπής, όπου κατέθεσε για δεύτερη ημέρα ο Χ. Καλογρίτσας, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία. Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους».

Παράλληλα, σημείωσαν με νόημα ότι «σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα. Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα».

Καλογρίτσας: Ομάδα Παππά στο γραφείο μου

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Χ. Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού φιλικού στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και ομάδα ατόμων σχετιζόμενη με τον Ν. Παππά που εργαζόταν από το γραφείο του εργολάβου.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Προσέθεσε, δε, ότι «εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Ειδήσεις σήμερα

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Ρουσόπουλου – Μπαλάφα για την κατάθεση Καλογρίτσα και το… «ΣΥΡΙΖΑ TV» (Video)

«Κεραυνοί» Τζαβάρα κατά κυβέρνησης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα