Προ των πυλών η κακοκαιρία «Alexis»: Δύο φορές θα αλλάξει o καιρός μέχρι τον Δεκέμβριο – Πότε θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

Καθώς πλησιάζουμε προς τον Δεκέμβριο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, θυμίζοντας χειμώνα, με βροχές, χιόνια και «βουτιά» της θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο θα παρούμε μία πρώτη «γεύση», αφού θα «χτυπήσει» τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ερχόμενο από την Ιταλία και με το όνομα «Alexis».

Όπως αναφέρει, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, θα σημειωθούν

ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Επίσης, «άσπρη μέρα» θα δουν και άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα, αλλά και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην πρωτεύουσα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθέι και τη Δευτέρα που θα είναι μία κρύα ημέρα.

Όμως, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως έρχεται και πάλι αλλαγή του καιρού την Τρίτη, αφού αρχίζουν ξανά οι νοτιοδυτικοί άνεμοι και ο καιρός «γλυκαίνει».

Τσατραφύλλιας: H κακοκαιρία «Alexis» φέρνει σκανδιναβικό κρύο και χιόνια

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η κακοκαιρία θα φέρει ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος προβλέπει πως τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά από την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση.

Στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ.Η κακοκαιρία “Alexis” φέρνει Σκανδιναβικό κρύο , ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας !

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο

Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο,Δωδεκάνννησα.
νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά ,της νότιας Εύβοιας, των νησιών ,της Αττικής (νότια) , της θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.

Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή

Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνννησα
Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών.

Εξασθένηση από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς.Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα).

Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.
Y.Γ : Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.
Τρίτη-Τετάρτη νέα επιδείνωση!»

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη δίκη Γραικού: Ο γιος όρμηξε προς τον δράστη – «Θα σε κανονίσω»

Μεσολόγγι: Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ – Οι δύο όροι που έθεσε

Πισπιρίγκου: Με κλάματα η απολογία – Αιχμές κατά του διευθυντή της ΜΕΘ στο Ρίο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προ, Alexis, Δύο, Δεκέμβριο – Πότε,pro, Alexis, dyo, dekemvrio – pote