Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη ζήτησε ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κοινοβουλευτική σύγκρούση μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη φέρνει το αίτημα του πρωθυπουργού για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα διαφθοράς και διαφάνειας. Η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης θα ανακοινωθεί κατά την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή και θα είναι, πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, με επιστολή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκελιστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία. Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Νίκο Βούτση.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤσίπραςΒουλήπρο ημερησίαςΔικαιοσύνηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα