Προ ημερησίας... μάχη στη Βουλή για τη δικαιοσύνη

Τι επιδιώκει η κυβέρνησηΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διάλειμμα» από τον μόνιμο πονοκέφαλο του προσφυγικού και της αξιολόγησης κάνει η κυβέρνηση επιχειρώντας να αντιπαρατεθεί με το εσωτερικό πολιτικό – μιντιακό μέτωπο, μέσα από την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης.

Αφορμή για την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού στάθηκε

το προ μερικών εβδομάδων δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο εμφανίζει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης ασκώντας πιέσεις στην εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε την δικογραφία για την υπόθεση Βγενόπουλου. Εναντίον της ζητήθηκε πειθαρχική έρευνα από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου όταν έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Ως εκ τούτου η προ ημερησίας συζήτηση θα έχει ως αφετηρία τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία παίρνει νέες διαστάσεις μετά το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» το οποίο επικαλείται επιστολή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όπου κατηγορεί για εύνοια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο ύστερα από κρυφή συνάντηση μαζί του.

Η κυβέρνηση εν προκειμένω στοχοποιεί τους Σαμαρά- Βενιζέλο και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την Φώφη Γεννηματά να πάρουν θέση είτε καλύπτοντας τον τέως πρωθυπουργό και τον τέως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είτε να λάβουν αποστάσεις. Ως εκ τούτου στο Μαξίμου ετοιμάζονται για σκληρή κόντρα.

Ωστόσο, η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί τουλάχιστον σε δύο ακόμη θέματα:

Τη διαχείριση που έκαναν οι αμέσως προηγούμενες κυβερνήσεις στις λίστες της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ – Μπόργιανς).

Την ανάδειξη του τρόπου λειτουργίας του τριγώνου της διαπλοκής τα προηγούμενα χρόνια (πολιτικό σύστημα – τράπεζες – μίντια) με αποκορύφωμα την υπόθεση των δανείων του ΔΟΛ και ιδιαίτερα του προσωπικού δανεισμού του εκδότη του Βήματος, Σταύρου Ψυχάρη, υπόθεση για την οποία του έχει ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βάρος της συζήτησης στη Βουλή αναλαμβάνουν να σηκώσουν εκτός από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εταίρο πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

προ ημερησίας ΒουλήΔικαιοσύνηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα