Π.Ο.Υ.: Ένας στους δύο νεκρούς στην Ευρώπη ζούσε σε κέντρο φροντίδας!

ΚΟΣΜΟΣ

 

Μια αποκαλυπτική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο δρ Hans Kluge, διευθυντής στην Ευρώπη εκ μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος είπε ότι σχεδόν οι μισοί αποθανόντες λόγω κορωνοϊού στη Γηραιά Ήπειρο διέμεναν σε εγκαταστάσεις ή κέντρα φροντίδας!

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη, ο δρ Kluge κάλεσε σε ένταση των προσπαθειών προστασίας των ενοίκων σε κέντρα φροντίδας καθώς χρειάζονται περισσότερη βοήθεια και περισσότερες προμήθειες. 

Πρόσθεσε επίσης ότι "αυτοί που πεθαίνουν στο σπίτι τους από την Covid-19 έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούνται

και να λαμβάνουν φροντίδα ως το τέλος της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης των συμπτωμάτων με επαρκή φαρμακευτική αγωγή, καθώς και να περιβάλλονται από τους αγαπημένους τους".

"Οι αφοσιωμένοι, συμπονετικοί άνθρωποι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης που είναι τόσο συχνά υπερβολικοί, αμειβόμενοι και απροστάτευτοι είναι οι ασήμαντοι ήρωες αυτής της πανδημίας.

Επίσης ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους των κέντρων αυτών τονίζοντας πως "πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι διαθέτουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και άλλα απαραίτητα εφόδια για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και εκείνους που τους φροντίζουν", επσιημαίνοντας ότι πολύ συχνά υποαμείβονται για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στρεσάρονται υπερβολικά.

 

ΠΟΥΚορωνοϊόςκέντρα φροντίδας.Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα