Ποτάμι κατά Ζωής για τη συγκρότηση νέας αμειβόμενης Επιτροπής στη Βουλή (Pdf)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την Επιτροπή που συγκρότησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου για «στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής».

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι σημειώνει: «Tη στιγμή που από τα νοσοκομεία λείπουν και τα στοιχειώδη και το Υπουργείο Παιδείας αναζητούσε

επί μέρες λίγες χιλιάδες ευρώ για να συμμετάσχουν οι Έλληνες μαθητές στη μαθηματική Ολυμπιάδα, η Πρόεδρος της Βουλής προχωράει σε άλλη μια κίνηση- σκάνδαλο: συγκροτεί αμειβόμενη επιτροπή για την προώθηση του έργου της! Πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια στο πλαίσιο της προσωπικής στρατηγικής που ακολουθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου. Η επιτροπή που συστήνει αποτελείται από 6 άτομα, μεταξύ των οποίων ο νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής και άτομα του στενού της περιβάλλοντος, πρόσωπα που την συνοδεύουν άλλωστε στα ταξίδια της στο εξωτερικό.

Από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση, οι κάθε είδους επιτροπές στο δημόσιο έπαψαν να είναι επ’ αμοιβή. Αυτό δεν εμποδίζει όμως την Πρόεδρο να φροντίσει «τα δικά της παιδιά», όπως άλλωστε κάνουν όλο και πιο συχνά πλέον τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την απόφαση, που έχει ημερομηνία 18 Μαΐου 2015, αλλά αναρτήθηκε την Τετάρτη στο site της Βουλής η επιτροπή απαρτίζεται από τους:

Γεώργιο Θαλάσση του Κωνσταντίνου, ως ΠρόεδροΝικόλαο Ανέστη του Φωκίωνα, ως ΑντιπρόεδροΧαράλαμπο Ρωσσίδη του Ιωάννη, ως ΑντιπρόεδροΠέτρο Αρναούτη του Ανδρέα, ως μέλοςΝικόλαο Κορόβηλα του Παναγιώτη, ως μέλοςΔημήτριο Πολύμερο του Γεωργίου, ως μέλος

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο κ. Θαλάσσης είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, ο κ. Ρωσσίδης είναι διορισμένος ως σύμβουλος επικοινωνίας της προέδρου, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται ως συνεργάτες σε μη έμμισθες θέσεις.

Η απόφαση σημειώνει πως «έργο της Επιτροπής είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου, η συνεισφορά στις εργασίες των νέων επιτροπών της Βουλής, η προαγωγή της συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς και η ενημέρωση των πολιτών για το, κατά τα άνω, έκτακτο κοινοβουλευτικό έργο. Η Επιτροπή έχει χρόνο έναρξης λειτουργίας την 4η Μαΐου 2015», ενώ δίνεται και η δυνατότητα για μελλοντική αύξηση των μελών.

Έργο των μελών της επιτροπής είναι ενασχόληση με τις επιτροπές: Θεσμών και Διαφάνειας, για τις γερμανικές οφειλές, για τον έλεγχο του Δημόσιου Χρέους και για την εξεταστική των Μνημονίων.

Το ΠοτάμιΖ. ΚωνσταντοπούλουΕπιτροπήFiles: Η απόφαση ορισμού της ΕπιτροπήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα