Πώς ο κορωνοϊός «ξυπνάει» μια παλιά «κατάρα» στη Βρετανία (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Στο κέντρο του Λονδίνου, στη βόρεια όχθη του Τάμεση, βρίσκεται ο διαβόητος Πύργος του Λονδίνου, ένα μεσαιωνικό κάστρο, όπου, ιστορικά, φυλάσσονται τα Πετράδια του Στέμματος της Βρετανικής Μοναρχίας.

Ο Πύργος μαζί με την τεράστια ιστορία του, κουβαλάει και μια «κατάρα»: την μυστηριώδη φράση του βασιλιά Καρόλου του 2ου, ότι αν στον Πύργο μείνουν λιγότερα από έξι κοράκια, τότε αυτός θα καταρρεύσει και η Βρετανία θα βυθιστεί στο χάος.

Μέχρι σήμερα, τα έξι κοράκια του Πύργου βρίσκονταν πάντα εκεί διασφαλίζοντας την ενότητα του βασιλείου και προσφέροντας θέαμα στις

εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι αλλάζει τα πράγματα και αυξάνει τον κίνδυνο ο Πύργος του Λονδίνου να χάσει τα κοράκια του και το βασίλειο να βυθιστεί στο χάος.

Κι αυτό, διότι η απουσία τουριστών έχει στερήσει από τα πουλιά-σύμβολα τις πολλές λιχουδιές που τα τάιζαν, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους να έχει αλλάξει και να πετούν μακριά από τα τείχη για σνακ.

Ο Κορακοαφέντης (Ravenmaster, αλήθεια) του Πύργου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη συμπεριφορά των πουλιών, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι με το εκ νέου άνοιγμα του Πύργου στους επισκέπτες, τα κοράκια θα επιστρέψουν στις παλιές καλές τους συνήθειες και το βασίλειο δεν θα κινδυνεύσει.

Για την ιστορία, πάντως, σήμερα ο Πύργος του Λονδίνου φιλοξενεί επτά από τα πουλιά, ώστε να υπάρχει κι ένα αναπληρωματικό, αν συμβεί κάτι...

Πληροφορίες: Sputnik

ΚορωνοϊόςΠύργος του ΛονδίνουκοράκιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα