Πώς έχασε τη μισή περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία (Photos/Video)

Η Γιανγκ Χουιγιάν στην αρχή του χρόνου είχε περιουσία 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η περιουσία της έχει απομειωθεί στα 11,3 δισεκατομμύρια. Δηλαδή μέσα σε λίγους μήνες έχασε πάνω από τη μισή περιουσία της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Γιανγκ Χουιγιάν παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία, και σύμφωνα με το Forbes είναι φέτος ψηλά – συγκεκριμένα στην 85η θέση- του διεθνούς καταλόγου με τους δισεκατομμυριούχους. Αλλά επλήγη όσο κανένας άλλος από την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Κίνα.

Η Γιανγκ το 2005 ήταν

απλά η κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία στην Κίνα, ο οποίος της μεταβίβασε τις μετοχές του στην εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων Country Garden. Σε δύο χρόνια είχε καταφέρει να γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία, δείχνοντας ένα εκπληκτικό επιχειρηματικό ένστικτο, καθώς η εταιρία της προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ.

Η Γιανγκ Χουιγιάν ελέγχει το 57% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Country Garden Holdings, που της μεταβίβασε ο πατέρας της Γεουνγκ Κουοκ Κεουνγκ. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας συμμετέχει ο μικρότερος αδελφός της Γιανγκ, ο Ζιγιάνγκ.

Η Κινέζα δισεκατομμυριούχος, με σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στις ΗΠΑ, διεύρυνε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της και μπήκε στον χώρο της εκπαίδευσης με την εταιρία Bright Scholar Education Holdings, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από το 2007.

Η απόφαση που στοίχισε ακριβά

Όμως η κρίση που ξέσπασε πέρυσι στην κινεζική αγορά ακινήτων, η οποία μάλιστα επιδεινώνεται, είχε ως συνέπεια να επηρεαστούν άμεσα οι εταιρίες του κλάδου που έδειχναν πανίσχυρες. Η εταιρία Country Garden ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει νέες μετοχές για να ενισχύσει τη ρευστότητά της, με συνέπεια να πέσει κατά 15% η αξία της μετοχής και έτσι η Γιανγκ Χουιγιάν είδε τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της να χάνουν τη μισή αξία τους, σύμφωνα με τον Κατάλογο των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Σήμερα η Γιανγκ Χουιγιάν μετά βίας κρατάει πλέον τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Ασία, καθώς την πλησιάζει επικίνδυνα η μεγιστάνας της χημικής βιομηχανίας Φαν Χονγκουέι, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

#UPDATE: Asia’s Richest Woman, Yang Huiyan, loses more than $12 Billion in just seven months as China struggles with its escalating mortgage crisis pic.twitter.com/gawIKqPWw5

Insider News (@InsiderNewsKe) July 28, 2022Πως ξεκίνησε η κρίση στην αγορά ακινήτων

Οι κινεζικές αρχές επενέβησαν το 2020 για να ελέγξουν τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει οι εταιρίες του κλάδου των ακινήτων, αφήνοντας μεγάλους παίκτες, όπως η Evergrande και η Sunac να αγωνιούν για να κάνουν πληρωμές και να υποχρεώνονται σε επαναδιαπραγμάτευση με τους πιστωτές τους, καθώς έφτασαν στα όρια της χρεωκοπίας.

Η Country Garden έδειχνε να μην έχει επηρεαστεί από την αναταραχή στην αγορά, αλλά ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές για να συγκεντρώσει ρευστό ύψους 343 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποπληρώσει υποχρεώσεις, κάτι που προκάλεσε τριγμούς και μαζικές ρευστοποιήσεις από την πλευρά των επενδυτών.

Yang Huiyan, who became China’s wealthiest woman at age 25, is at risk of losing her top spot.

Here' why. https://t.co/1STXQgZS0Q

— BQ Prime (@bqprime) July 28, 2022

Ο κλάδος της εκμετάλλευσης ακινήτων στην Κίνα υπολογίζεται ότι συμβάλλει κατά 18 έως 30% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας και είναι ένας παράγοντας-κλειδί για την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Μπιν Σαλμάν στη Γαλλία – «Υποδοχή» με μήνυση

Βόμβα από ιταλική εφημερίδα: Η ρωσική πρεσβεία ζήτησε από τη Λέγκα να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Ντράγκι

The Line: Η εξωπραγματική πόλη που ετοιμάζουν οι Σαουδάραβες – Βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα