Πολίτικο μυτσβέρι λαχανικών

Ένα υπέροχο ορεκτικό, συνοδευτικό ή σνακ που συνδυάζεται τέλεια με τζατζίκι ή σως γιαουρτιού. Προέρχεται από την τουρκική λέξη Mücver που σημαίνει «τηγανίτα λαχανικών» και γίνεται με κολοκύθια αλλά και με σπανάκι, ανάλογα με τα υλικά της εποχής, ψήνεται στο φούρνο ή τηγανίζεται.

Υλικά για τη συνταγή


1 κόκκινη πιπεριά
2-3 πράσα
Μισό μάτσο σπανάκι (περίπου 120 γραμμάρια καθαρισμένο)
1 καρότο
1 πατάτα
3 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
50

γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (κασέρι, τσένταρ κτλ.)

Εκτέλεση

Αρχικά ψιλοκόψτε την πιπεριά, τα πράσα και το σπανάκι και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε στην ψιλή μεριά του τρίφτη το καρότο και την πατάτα, πιέστε τα καλά με τα χέρια σας για να βγάλουν τους χυμούς του και βάλτε τα κι αυτά στο μπολ.

Σε ένα άλλο δοχείο χτυπήστε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το λάδι, το αλεύρι, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το μπέικιν μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τα λαχανικά και με μια κουτάλα ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε ένα πυρέξ ή ταψί, στρώστε μια λαδόκολλα και αδειάστε το μυτσβέρι, αφού το απλώσετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήστε το σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-35 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ξαναβάλτε το μέχρι να λιώσει και να ροδίσει.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε λίγη φέτα χοντροτριμμένη πριν το ψήσιμο μέσα στο μίγμα, να πασπαλίσετε την επιφάνεια με σουσάμι και να αντικαταστήσετε αν θέλετε το σπανάκι με τριμμένο κολοκύθι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολίτικο,politiko