Πόλη των αστέγων η Νέα Υόρκη

ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια αύξηση, λόγω της στασιμότητας των μισθών και της έλλειψης σπιτιών που μπορεί το κόστος ενοικίου να αντιμετωπιστεί, παρουσιάζουν οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 57.448 άτομα κοιμούνται σε ξενώνες και περίπου το 40% των αστέγων είναι παιδιά. Σχεδόν 12.000 οικογένειες είναι άστεγες στη Νέα Υόρκη και υπάρχει ανησυχία ότι τα νούμερα θα αυξηθούν και θα ξεπεράσουν τον μέγιστο

αριθμό τους, που είχε παρατηρηθεί τον Δεκέμβριο του 2014.

Επιπλέον ανησυχία, προκαλεί το γεγονός ότι πλέον οι άστεγοι μένουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο δρόμο, με μέσο όρο παραμονής τους 18 μήνες.

Ο νέος δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio, που εξελέγη με την καμπάνια για τις τεράστιες ανισότητες στην πόλη, κληρονόμησε τον αριθμό των αστέγων από τον Michael Bloomberg που είχε περικόψει κοινωνικές δαπάνες για οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί ο αριθμός των αστέγων από τις 37,000 στις 53.000, σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT.

Οι περισσότεροι άστεγοι, δεν έχουν καμία σχέση με το μύθο που λέει ότι οι άστεγοι είναι άνθρωποι με πνευματικά προβλήματα ή χρήστες ουσιών.

Οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο με έξωση από τα σπίτια τους μετά από δικαστική εντολή γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα ακριβά ενοίκια. Ο αριθμός των εξώσεων στην Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και αγγίζει τον αριθμό των 29.000 ετησίως.

Οι ενοικιαστές, τις περισσότερες φορές χάνουν τις δίκες γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν δικηγόρο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους, μόνο το 10% των ενοικιαστών εμφανίζονται στο δικαστήριο με δικηγόρους ενώ οι ιδιοκτήτες των κατοικιών στο 100% εμφανίζονται στο δικαστήριο με δικηγόρο.

Στις περιπτώσεις που οι ενοικιαστές έχουν δικηγόρο, είναι σχεδόν απίθανο να τους επιβληθεί έξωση.

Πηγή: rt.com

Νέα Υόρκηάστεγοιάστεγοι Νέα ΥόρκηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα