Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: Φύγετε τώρα από τη Γάζα, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς

Το Ισραήλ έχει καταστρέψει την συντριπτική πλειονότητα των εχθρικών δυνάμεων στη χώρα και πλέον μπαίνει στη φάση της επίθεσης, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπένιαμιν Νετανιάχου, έπειτα από τη συνεδρίαση του ασφαλείας του Ισραήλ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο είναι η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών στη Λωρίδα της Γάζας

Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους

κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

This morning, on Shabbat and a holiday, Hamas invaded Israeli territory and murdered innocent citizens including children and the elderly. Hamas has started a brutal and evil war.

We will be victorious in this war despite an unbearable price. This is a very difficult day for all…

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 8, 2023

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως τις κατοικημένες περιοχές για την ασφάλειά τους. Σε ανάρτησή τους στο X περιλαμβάνουν και τέσσερα βίντεο που δίνουν οδηγίες στους πολίτες στη Γάζα για το πού πρέπει να πάνε σε κάθε περιοχή της πόλης.

Το BBC μετέδωσε ότι πράγματι ένας αριθμός από οικογένειες έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα σημεία που υποδεικνύουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

#Israel continues to strike the #Gaza Strip

At the same time, Hamas spokesman Abu Obeida said that "the number of hostages we have is many times more than Netanyahu says."

Meanwhile, Hezbollah, a Lebanese terrorist group allied to Iran, Syria and Hamas, said it was ready to… pic.twitter.com/CmV9GrBrYp

— NEXTA (@nexta_tv) October 7, 2023

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα περίπου 360 τ.χλμ της Λωρίδας της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς. Η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας από ξηρά, αέρα και θάλασσα που άρχισε το 2007.

Αεροπορικές επισρομές με θύματα 

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νυχτερινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν, στα βορειοανατολικά, προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

The IDF has issued specific instructions for residents in 7 areas of the Gaza Strip to evacuate to predetermined points. Targeted text messages are also outgoing. https://t.co/vV4UlkoKi2 pic.twitter.com/NMu6T6DbtA

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) October 7, 2023

Σε ό,τι αφορά την απάντηση του Ισραήλ, ως την ώρα του συμβουλίου «είχε καταστραφεί η συντριπτική πλειοψηφία των εχθρικών δυνάμεων που διείσδυσαν στο έδαφός μας».

Παράλληλα οι ισραηλινές δυνάμεις «έχουν ξεκινήσει την επιθετική φάση, η οποία θα συνεχιστεί χωρίς περιορισμούς ούτε ανάπαυλα μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι». Όπως τόνισε, «θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ και θα νικήσουμε».

Το Reuters μετέδωσε, από την πλευρά του, ότι το συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και διοικητικών στόχων της Χαμάς και του παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 300 Ισραηλινοί είναι νεκροί αφότου Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ σε μια αιφνιδιαστική επίθεση, και περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά από αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων που πραγματοποίησε το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης

Αμπάς: «Η αδικία κατά των Παλαιστινίων ωθεί σε εκρηκτική κατάσταση»

Οργισμένο διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα πάρουμε εκδίκηση – Ο πόλεμος θα έχει διάρκεια»

Μπάιντεν: «Ακλόνητη και δεδομένη η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ»

Keywords
Τυχαία Θέματα