Πόλεμος στο Ισραήλ -Πάνω από 700 οι νεκροί- Χεζμπολάχ: «Τα όπλα μας είναι με την Παλαιστίνη»

Τη στήριξή της στους Παλαιστινίους εκφράζει η Χεζμπολάχ μέσα από τοποθέτηση ανώτατου αξιωματούχου της, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή της στρατιωτικής οργάνωσης στις συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Al Zazeera, μιλώντας σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ Νταχίε στα περίχωρα της Βηρυτού, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στους Παλαιστινίους πως «η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Είμαστε όλοι μαζί σας».

Νωρίτερα, το ισραηλινό πυροβολικό εξαπέλυσε πυρά στο νότιο Λίβανο αφού

η Χεζμπολάχ έθεσε στο στόχαστρό της τρεις θέσεις του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα. Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα.

Πάνω από 700 οι νεκροί – Για χερσαία επίθεση στη Γάζα ετοιμάζεται η Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε πάνω από 700 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Jerusalem Post 100 στρατιώτες και πολίτες του Ισραήλ έχουν απαχθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.900.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, περισσότεροι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή πόλη Magen, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα στον πόλεμο ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν από το έδαφος του Λιβάνου, πυροδοτώντας ανησυχία για τυχόν γενικευμένη είσοδό της στις πολεμικές συγκρούσεις. Στην επίθεση απάντησε και το Ισραήλ εκτοξεύοντας πυραύλους και χτυπώντας στρατηγικούς στόχους.

Το Ισραήλ ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια για τη διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση των Ισραηλινών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς καθώς και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η οργάνωση είχε χάσει την επαφή με κάποιους από τους ανθρώπους της που κρατούν αιχμαλώτους και απαχθέντες.

Buildings collapsed after Israeli air strikes rocked the Gaza Strip following a surprise assault that combined gunmen crossing into Israel with a barrage of rockets fired from Gaza https://t.co/z4uQALyMYI pic.twitter.com/JMOxYL0LdH

Reuters (@Reuters) October 7, 2023

A series of explosions light up the Gaza skies, capping a day of violence that saw hundreds of people die and thousands injured since Hamas launched its surprise attack on Israel, authorities say. https://t.co/QHa2ScAxfj pic.twitter.com/I0gehzYvGT

ABC News (@ABC) October 8, 2023 Έτοιμη για χερσαία επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, o στρατός του Ισραήλ εμφανίζεται σήμερα το πρωί να ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξουδετέρωση των μαχητών της Χαμάς που βρίσκονται ακόμη σε ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο είναι η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών στη Λωρίδα της Γάζας

Νετανιάχου: Φύγετε τώρα από τη Γάζα, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς

Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως τις κατοικημένες περιοχές για την ασφάλειά τους. Σε ανάρτησή τους στο X περιλαμβάνουν και τέσσερα βίντεο που δίνουν οδηγίες στους πολίτες στη Γάζα για το πού πρέπει να πάνε σε κάθε περιοχή της πόλης.

This morning, on Shabbat and a holiday, Hamas invaded Israeli territory and murdered innocent citizens including children and the elderly. Hamas has started a brutal and evil war.

We will be victorious in this war despite an unbearable price. This is a very difficult day for all…

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 8, 2023

Το BBC μετέδωσε ότι πράγματι ένας αριθμός από οικογένειες έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα σημεία που υποδεικνύουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα περίπου 360 τ.χλμ της Λωρίδας της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς. Η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας από ξηρά, αέρα και θάλασσα που άρχισε το 2007.

Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα.

Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ.

Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα για τους Ισραηλινούς που κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπό του.

«Είναι ένα τρομερό πρωινό». Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες».

Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά».

This morning, on Shabbat and a holiday, Hamas invaded Israeli territory and murdered innocent citizens including children and the elderly. Hamas has started a brutal and evil war.

We will be victorious in this war despite an unbearable price. This is a very difficult day for all…

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 8, 2023 Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν κτίρια που είχαν καταλάβει μαχητές της Χαμάς

Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

Τη νύχτα που πέρασε οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν κτίρια που είχαν καταλάβει μαχητές της Χαμάς και διεξήγαγαν έρευνες πόρτα-πόρτα σε σπίτια για να βρουν τρομοκράτες που κρύβονταν.

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το σπίτι του επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Χαμάς.

Tο ισραηλινό πυροβολικό εξαπέλυσε επίσης πυρά το πρωί στο νότιο Λίβανο αφού η Χεζμπολάχ έθεσε στο στόχαστρό της τρεις θέσεις του ισραηλινού στρατού στην αμφισβητούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα.

Ρουκέτες και βαρύ περιπολικά

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

Τουλάχιστον 256 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας στις ισραηλινές επιθέσεις που ακολούθησαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Μεταξύ των νεκρών είναι 20 ανήλικοι, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ 1.788 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

"Barzilai" hospital in Ashkelon suffers missile hit. No injuries reported

The Barzilai Medical Center in the southern city of #Ashkelon, #Israel was hit by a missile fired from the #Gaza Strip. The missile struck a bridge between buildings at the hospital.

There are no reports… pic.twitter.com/yQn20V1Pc9

— NEXTA (@nexta_tv) October 8, 2023

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος είναι ήττα, ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη

Ανάρτηση-σοκ από Έλληνα που ζει στο Ισραήλ: «Μας χτυπούσαν 10 λεπτά την πόρτα του σπιτιού»

Αίγυπτος: Αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών τουριστών – Τρεις νεκροί (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα