Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Σολτς για διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησαν την Τετάρτη για «διπλωματικές προσπάθειες» αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών οδών για την απομάκρυνση αμάχων, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «επιλογές σχετικά με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες» και ο Ρώσος πρόεδρος «παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές μαχών», ανέφερε

το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

ΟΗΕ: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αμάχων στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε πως έχει επιβεβαιώσει 1.424 θύματα μεταξύ των αμάχων αφότου ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες — 516 σκοτώθηκαν και 908 τραυματίστηκαν– αλλά πιστεύει πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι “αρκετά μεγαλύτεροι”.

Ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αυξήθηκε από 1.335 την Τρίτη –474 άμαχοι σκοτώθηκαν και 861 τραυματίστηκαν–, αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία. Επικαιροποιημένα στοιχεία για τα θύματα μεταξύ αμάχων από τις πόλεις Βολνοβάχα, Μαριούπολη και Ιζιούμ είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης εν μέσω ισχυρισμών για εκατοντάδες απώλειες μεταξύ των αμάχων, πρόσθεσε.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους κατά την επίθεσή της στην Ουκρανία και κατηγορεί το ναζιστικό τάγμα του Αζόφ ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» της Γερμανίας σε αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, λένε οι Ουκρανοί (Video)

Πέφτουν στην ανάγκη του Μαδούρο οι ΗΠΑ…

Keywords
Τυχαία Θέματα