Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις – Εκρήξεις σε πυρηνικό και ατμοηλεκτρικό σταθμό (video)

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίζονται με σφοδρότητα τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού σε καίρια σημεία.

Βίντεο από την εμπόλεμη ζώνη δείχνουν χτυπήματα σε πυρηνικό και ατμοηλεκτρικό σταθμό με εκρήξεις να ακολουθούν και τις σειρήνες να ηχούν απειλητικές.

Πρόκειται για την ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε πυρηνικό σταθμό της περιοχής που έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από ρωσικά πυρά.

Οι σειρήνες στο Ενέργκονταρ ήχησαν καθώς χτυπήθηκε ο σταθμός που βρίσκεται στην πύλη, με

τους καπνούς να σκορπούν πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

A convoy of occupants breaks through to Energodar. A fire near the #Zaporizhzhya NPP. A siren is heard. pic.twitter.com/MxuZRmAMcj

— NEXTA (@nexta_tv) March 3, 2022

Βόμβα έπληξε, ακόμη, την πόλη Ακτίρκα και χτύπησε ατμοηλεκτρικό σταθμό.

In #Akhtyrka, a #Russian bomb hit a thermal power plant. pic.twitter.com/jDhBSXcDNq

— NEXTA (@nexta_tv) March 3, 2022

Μέχρι στιγμής, το Πεντάγωνο υπολογίζει ότι χτυπήθηκαν με πυραύλους πάνω από 480 στόχοι  από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία Μάτι Μαάσικας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι σε κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών στο Κίεβο βρέθηκαν σημάδια που μοιάζουν με στόχους.

«Έρχονται κι άλλες ‘διπλωματικές απώλειες’; Σημάδια όπως αυτά βρέθηκαν σε περισσότερα από ένα κτίρια διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο» έγραψε στο Twitter στο οποίο έχουν αναρτηθεί δυο σχετικές φωτογραφίες.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολιντίμιρ Ζελένσκι σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του, στέλνοντας μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ζελένσκι σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του μετά τη ρωσική εισβολή, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους και στη διεθνή κοινότητα λέγοντας:  «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;».

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες

ΕΕ: Καθεστώς προσωρινής προστασίας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Βρετανία: Ουκρανός μεγιστάνας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – Είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα