Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές στρατιωτικές θέσεις βομβάρδισε το Κίεβο παρά την εκεχειρία Πούτιν για τα «Χριστούγεννα» λένε οι Ρώσοι

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία βομβάρδισε την Παρασκευή ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στη διάρκεια της εκεχειρίας των 36 ωρών που ανακηρύχθηκε μονομερώς, από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

President’s instructions to the Russian Armed Forces:

I instruct the Defence

Minister of the Russian Federation to introduce a ceasefire along the entire line of contact in Ukraine from 12.00 on January 6, 2023 to 24.00 on January 7, 2023.

https://t.co/9gfeZVxabl pic.twitter.com/d2nWn5WehZ

— MFA Russia (@mfa_russia) January 5, 2023

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του απέρριψαν την εκεχειρία ως ένα τέχνασμα του Ρώσου προέδρου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις του δέχθηκαν επίθεση σε περιοχές του Λουχάνσκ, του Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια, αλλά και ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του τηρούν την κατάπαυση του πυρός.

«Τέσσερα βλήματα όλμου εκτοξεύτηκαν κατά ρωσικών θέσεων από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της πόλης Λιμάν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να διαπιστώσει άμεσα αν υπήρξε κάποια ανάπαυλα από τις μάχες.

Το Κίεβο από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις του, σχετικά με την προτεινόμενη από τη Ρωσία εκεχειρία, την οποία, η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτήρισαν ως ένα σχέδιο που καταστρώθηκε, ώστε η Μόσχα να κερδίσει χρόνο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεών της, αλλά και του πολεμικού εξοπλισμού της.

Ο Πούτιν διέταξε την 36ωρη κατάπαυση του πυρός στον 10μηνο πόλεμο, με μία αιφνιδιαστική κίνηση που έκανε την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι η εκεχειρία γίνεται για τον εορτασμό των Ρωσικών Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Ηχούν σειρήνες στην Ουκρανία σύμφωνα με ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Guardian, συναγερμός αεροπορικής επιδρομής έχει εκδοθεί σε περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Γιούαν Μακντόναλντ, της «New Voice of Ukraine», γράφει ότι ο συναγερμός προκλήθηκε από την απογείωση στη Λευκορωσία ενός μαχητικού αεροσκάφους MiG-31K. Δεν κατέστη δυνατό να επαληθευθεί ο ισχυρισμός αυτός.

So much for Putin's "Christmas ceasefire" – no sign of shelling letting up on the front, and now an air raid alert across the whole country, triggered by the launch in Belarus of a MiG-31K warplane that can carry nuclear-tipped cruise missiles. pic.twitter.com/omj5P2T8U7

— Euan MacDonald (@Euan_MacDonald) January 6, 2023

Και το CNN μετέδωσε ότι έχει παρατηρήσει εισερχόμενα και εξερχόμενα πυρά πυροβολικού γύρω από την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας από την έναρξη της μονομερούς ρωσικής εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τις ομάδες του CNN στην Ουκρανία, οι σειρήνες στο Κίεβο ηχούν.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ –Το 2022 η μέση θερμοκρασία ήταν η υψηλότερη από το 1900 και μετά

Διαρροή μαμούθ: Χάκερ δημοσιοποίησαν προσωπικά στοιχεία 200 εκατ. χρηστών του Twitter

ΗΠΑ: Μήνυση στον Τραμπ από οικογένεια 42χρονου αστυνομικού – Πέθανε την επομένη της επίθεσης στο Καπιτώλιο

Keywords
Τυχαία Θέματα