Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κοντά σε μία σημαντική νίκη στο Μπαχμούτ (Video)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι κοντά στην πρώτη μεγάλη νίκη στον πόλεμο της Ουκρανίας ύστερα από έξι μήνες, καθώς η Ουκρανία παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» στο Μπαχμούτ, όπου αποκόπτονται οι γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού στο Μπαχμούτ, κάτι που θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ελέγξουν και τις τελευταίες περιοχές του Ντονιέτσκ που παραμένουν υπό ουκρανική κυριαρχία.

Η Ουκρανία παραδέχτηκε σήμερα

ότι η κατάσταση γύρω από την πόλη Μπαχμούτ είναι «εξαιρετικά τεταμένη», με τους Ρώσους να κλιμακώνουν τις επιθέσεις για να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να παραδοθούν ή να αποσυρθούν από την περιοχή. Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα είναι η πρώτη μεγάλη στρατιωτική νίκη για τους Ρώσους το τελευταίο εξάμηνο.

«Παρά τις σημαντικές απώλειες ο εχθρός έριξε τις πιο μάχιμες μονάδες της Wagner, που προσπαθούν να διασπάσουν τις γραμμές άμυνας των στρατιωτών μας για να περικυκλώσουν την πόλη», δήλωσε ο Ουκρανός συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκιι.

Νωρίτερα το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην περιοχή και βομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη. «Την προηγούμενη μέρα οι στρατιώτες μας απέκρουσαν περισσότερες από 60 εχθρικές επιθέσεις» ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις εστιάζονται στα χωριά Γιάντχιντνε και Μπέρκιβκα, στον βόρειο τομέα του Μπαχμούτ.

Το νότιο τμήμα του Μπαχμούτ είναι η μόνη περιοχή που μπορεί να περιγραφεί ως ελεγχόμενη από τους Ουκρανούς και όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκιι, «σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και είναι αδύνατο να πεις που βρίσκεται η πρώτη γραμμή».

Το περασμένο 24ωρο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είναι πει πως η κατάσταση στο Μπαχμούτ «γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη», καθώς «ο εχθρός καταστρέφει οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση των θέσεών μας».

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και εντείνει τις επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο, αλλά με υψηλό κόστος, σύμφωνα με το Κίεβο και τους συμμάχους του.

«Σκληρές μάχες γίνονται εκεί. Η διοίκηση κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον εχθρό  για να μην προελάσει στα εδάφη μας», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση, ο Σέρχιι Τσεραβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μία προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών χημικών, ισχυρισμό που δεν έχει σχολιάσει η αμερικανική πλευρά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν σε αυτή τη φάση του πολέμου να προσπαθούν να κρατήσουν τις γραμμές άμυνας, περιμένοντας τα νέα όπλα που έχει υποσχεθεί η Δύση για να ξεκινήσουν τη δική τους αντεπίθεση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι πιέσεις του προέδρου Ζελένσκι για τη διάθεση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Μπουράκ Χακί για σεισμό στην Τουρκία: «Έχασα ανθρώπους, υπάρχει θυμός για τους υπευθύνους» (Video)

Γερμανία: Ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και αυτοπυροβολήθηκε κοντά σε δημοτικό σχολείο

Χονγκ Κονγκ: Βρέθηκε το κεφάλι του διάσημου μοντέλου – Ανατριχίλα από τη δολοφονία της Abby Choi (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα