Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Ρώσος υπερεθνικιστής – Είχε εμφανιστεί κρατώντας κρανίο Ουκρανού στρατιώτη

O Ίγκορ Μανγκούσεφ θα περνούσε απολύτως απαρατήρητος, ως άλλος ένας Ρώσος υπερεθνικιστής αν δεν είχε κάνει μια πολυσυζητημένη δημόσια εμφάνιση κρατώντας ένα κρανίο, που έλεγε πως είναι από νεκρό Ουκρανό-μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ.

«Εμείς είμαστε ζωντανοί, κι αυτός ο τύπος είναι νεκρός», έλεγε κρατώντας το κρανίο στο χέρι, «αφήστε τον να καεί στην κόλαση. Αυτός δεν είχε τύχη».

 Ο 36χρονος Μανγκούσεφ σε αυτή την εμφάνιση προσπάθησε να εξηγήσει γιατί κατά την άποψή του δεν θα μπορούσε να υπάρξει

συμφιλίωση με τους Ουκρανούς.

«Η Ουκρανία πρέπει να από-ουκρανιοποιηθεί. Πρέπει να επιστρέψουν τα ρωσικά εδάφη της Νέας Ρωσίας. Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον λαό. Είμαστε σε πόλεμο με την ιδέα-με την Ουκρανία ως αντιρωσικό κράτος», είχε πει τον περασμένο Αύγουστο ο Μανγκούσεφ και αφού έθεσε αυτό που κατά την άποψή του ήταν το ιδεολογικό πλαίσιο του πολέμου, προειδοποίησε τους Ουκρανούς: «θα κάψουμε τα σπίτια σας, θα σκοτώσουμε τις οικογένειές σας, θα πάρουμε τα παιδιά σας και θα τα μεγαλώσουμε σαν Ρώσους».

Ο Μανγκούσεφ ήταν γιατρός, αλλά προτίμησε να καταταχθεί ως εθελοντής στον στρατό για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Πήρε μάλιστα το παρατσούκλι «Μπέρεγκ».

Στις 4 Φεβρουαρίου άγνωστος ή άγνωστοι του είχαν στήσει καρτέρι και βρέθηκε βαριά τραυματισμένος με μια σφαίρα στο κεφάλι, μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου όπου βρισκόταν με τη μονάδα του. Νοσηλεύτηκε πολλές μέρες και τελικά τα ξημερώματα έφυγε από την ζωή.

Russian neo-#Nazi Igor Mangushev, who performed, as he said, with the skull of a defender of #Azovstal, was seriously wounded in the back of the head in the #Luhansk region.

He openly called for the killing of Ukrainians, including children. pic.twitter.com/942EZBG6ST

— NEXTA (@nexta_tv) February 4, 2023

Η γυναίκα του από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως κάποιοι ήθελαν να τον δολοφονήσουν. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα στις έρευνες για τη διαλεύκανση της επίθεσης κατά του «Μπέρεγκ».

Μήνυμα στον Πριγκόζιν;

Στη Μόσχα λέγεται πως η επίθεση κατά του «Μπέρεγκ» ήταν μια προειδοποίηση προς τον Γεβγένι Πριγκόζιν, τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner. «Μπορούμε με ασφάλεια να μιλήσουμε για προειδοποιητικό χτύπημα», υποστήριξε ο αναλυτής Μαρκ Γκαλεότι, προσθέτοντας ότι οι αντίπαλοι του Πριγκόζιν αισθάνονται πως ο αρχηγός της Wagner δεν είναι άτρωτος και του έστειλαν μήνυμα πως μπορούν να τον χτυπήσουν.

Pro-#Russian propagandists report that Igor #Mangushev is dead. pic.twitter.com/DZNV1CxO1U

— NEXTA (@nexta_tv) February 8, 2023

Ο «Μπέρεγκ» πιστεύεται ότι είχε συνεργαστεί με την ομάδα Wagner.

Η γυναίκα του Μανγκουσεφ, Τατιάνα Αζάρεβιτς ανέβασε βίντεο στο οποίο ανέφερε πως ο «Μπέρεγκ» πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου». Υποστήριξε ότι δεν του παρασχέθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι οι ρωσικές αρχές απέτυχαν στη διερεύνηση της επίθεσης.

Igor Mangushev, known neo-Nazi, founder of Yenot PMC, and presumably Russian army captain was shot in the head in the "LPR". His wife suspects an execution attempt and demands an investigation. https://t.co/KXvx7Om96k

— The Insider (@InsiderEng) February 6, 2023

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο Μανγκούσεφ «πυροβολήθηκε από κοντά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, και από πάνω προς τα κάτω».

Η γυναίκα του Μανγκούσεφ διέψευσε ότι είχε καταταχτεί στις τάξεις της Wagner και είπε ότι ήταν τακτικό μέλος του Ρωσικού Στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Σπαραγμός στην Τουρκία: Ψάχνουν στα πτώματα τους συγγενείς τους – «Θεέ μου, κοίτα πώς είμαστε»

Τσετσένος πολέμαρχος ζητά από τον Πούτιν εισβολή στην Πολωνία! – Για την «αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση» της χώρας (videos)

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 11.200 οι νεκροί – Όλεθρος αλλά και ελπίδα στα χαλάσματα (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Νεκρός Ρώσος, – Είχε, Ουκρανού,polemos, oukrania, nekros rosos, – eiche, oukranou