Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες αεράμυνας στο Κίεβο – 1 νεκρό παιδί

Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν τα ξημερώματα στο Κίεβο ενώ την ίδια ώρα η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram πως αναχαίτισε ρωσικές επιθέσεις.

Επικαλούμενο μαρτυρίες από το Κίεβο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν από αναχαιτίσεις της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Unknown Russian missiles caused severe hysteria in Kiev – NATO

radars, AVACS and air defense systems out of order

Another massive strike by the Russian Aerospace Forces actually confirmed the helplessness of Western air defense systems in the face of Russian strike systems pic.twitter.com/r4S9sb1jHk

— Djole (@onlydjole) May 31, 2023 Ένα νεκρό παιδί και δεκάδες τραυματίες

Ένα 2χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε την πόλη Ντνίπρο στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

«Στη διάρκεια της νύκτας ανασύρθηκε από τα ερείπια σπιτιού το πτώμα ενός κοριτσιού που μόλις είχε κλείσει τα 2 του χρόνια», δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ στο Telegram.

Ακόμη 17 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με πυραύλους κρουζ Iskander μικρού βεληνεκούς που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι πύραυλοι έπεσαν μεταξύ δύο πολυκατοκιών στη συνοικια Πιντοροντνένσκα, με αποτέλεσμα αυτές να καταστραφούν εν μέρει και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αρκετά σπίτια, αυτοκίνητα και υποδομές, εξήγησε ο Λισάκ.

Από την αρχή του πολέμου τουλάχιστον 485 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 1.500 έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram το γραφείο του γενικού εισαγγλέα

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σωστικά συνεργεία να διεξάγουν έρευνες στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτηρίου. Διασώστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον τέσσερις ενοίκους που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα.

Δημοσιεύματα αποδίδουν την έκρηξη σε ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Night calibration of Kiev, taken from Khreshchatyk Street pic.twitter.com/NVeDyutq7V

— Koba (@Roberto05246129) June 2, 2023

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ δύο κατοικιών. «Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», έγραψε. Θεωρώντας προφανώς δεδομένο ότι πρόκειται για ρωσική επίθεση, ο ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «για ακόμη μια φορά, η Ρωσία αποδεικνύει πως είναι κράτος-τρομοκράτης».

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολούθησαν να βομβαρδίζουν τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη διάρκεια της νύκτας, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το προηγούμενο βράδυ, ενώ εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μεθόριο, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταλύματα στην περιοχή, που συνορεύει στα νότια και δυτικά με την Ουκρανία, εξήγησε ο κυβερνήτης. Χθες Σάββατο, ο Γκλαντκόφ συνόδευσε περίπου 600 παιδιά από τις πόλεις Σεμπέκινο και Γκραϊβορόν στο Γιάροσλαβ και το Καλούγκα.

Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη χερσόνησο της Κριμαίας

Την ίδια ώρα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) καταρρίφθηκε στην περιοχή Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Όλεγκ Κριουτσκόφ ανέφερε ότι έσπασαν τζάμια σπιτιών σε μια συνοικία, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση το πρωί.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κριμαία.

Κοντά στο Τζανκόι βρίσκεται ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: «Κλαίγαμε όταν βγήκαμε έξω» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων

Τουρκία: Ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση ο Ερντογάν – Έξω οι Τσαβούσογλου, Ακάρ, Σοϊλού

Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί σε επεισόδιο στα σύνορα με την Αίγυπτο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Ήχησαν, Κίεβο,polemos, oukrania, ichisan, kievo